Посјетити чудна мјеста на планети

Много је фасцинантних места на нашој планети која посећује веома мало људи.

Путовања 08.06.2015 | 10:02
Посјетити чудна мјеста на планети

На нашој планети постоје многи невероватни призори, али мало је оних који су спремни да их виде. Новац није увек разлог, већ чињеница да у околини необичних места нема удобних хотела и свега осталог што очекује просечан туриста.

Балоном на Северни пол - Веома мали број туриста жели да оде до Северног пола. Путовања ка најсевернијој тачки у јуну и јулу - коштају 20.000 евра по особи.

Пакет-аранжман обухвата трансфер до нуклеарног ледоломца “Педесет година од победе”, на којем је обезбеђен луксузан смештај. О храни брину три француска шефа кухиње. На излете до Северног пола иде се хеликоптером или “зодијаком”. Путници могу и да у скафандеру зароне у ледену воду Северног пола, као и да га прелете у балону.

Возом поред Дугиних планина - Кина је огромна земља и крије незамисливе природне лепоте. Дугине планине изгледају као да су их цртала деца, али то су наталожени слојеви седиментних пешчара. Ове планине се налазе у геолошком парку Зангје Данксија, а могу се видети са четири видиковца. Туристичке туре не постоје, а до планина се стиже возом до градића Ланзоу.

Мотором у Патагонију - Тачно 21 дан траје тура моторима по Аргентини чији је главни циљ - Патагонија. Пролази се кроз националне паркове, хацијенде, а фериботом се прелази и Магеланов мореуз. У наставку се иде преко Огњене земље и Панамеричког ауто-пута (попут “Топ гира”), све до Ушаије - “незваничног краја света”. Око 6.000 евра кошта ова тура са БМВ мотором и 20 ноћења.

Глисером до шљаштеће пећине - Село Хобита није пука сценографија из филма већ заиста постоји, и то на Новом Зеланду. И остали призори из трилогије “Господар прстена” могу се видети у овој земљи, али највећи спектакл је светлуцајућа пећина. Овај величанствен призор је биолуминисценција коју стварају бактерије и остали живи организми у мраку. До пећине Ваитомо стиже се из Окланда за 300 евра.

Аутобус за Врата пакла - Дарваца је познатија под именом Врата пакла, а налази се у Туркменистану. Реч је о кратеру (с гасом) у којем од 1971. године гори ватра. У кратер не може да се уђе, али може да се дође до ивице и, како многи верују, види језгро Земље. Врата пакла се налазе 270 км од престонице Ашгабат, одакле се организује превоз аутобусима.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар