Председник Северне Кореје све гојазнији

Један поглед на недавно објављену фотографију севернокорејског вође довољан је да се закључит како се Ким Џонг Ун значајно угојио. А како пише, неwс.цом.ау, кривац за вишак килограма је обилна прехрана.

Свијет 07.06.2015 | 19:42
Председник Северне Кореје све гојазнији

Док се остатак његове земље бори с недостатком хране због суше, она није имала утицаја на екстравагантни животни стил и веики апетит овог 32-огодишњака.

Кенџи Фуџимото, кувар који је 13 година радио за Кимовог оца, проговорио је о диктаторовој скупој љубави према сушију и шампањцу.

'Правио сам суши за Џонг Ила барем једном недељно и Џонг Ун би се увек придружио на вечери. Тако да поуздано знам да он обожава суши', испричао је кувар.

Но, сирова риба није главни проблем. Верује се да је Ким велики љубитељ шампањаца и да испија више флаша дневно.

'Пио је пуно, најдражи му је био Кристал, обично око две флаше', рекао је Фуџимото.

Присетио се и раскошне гозбе на којој је био с Кимом 2012. године, а на којој се, између осталог, послуживала супа од пераја морског пса.

Продаја тих пераја забрањена је у бројним регијама широм света због нехуманог начина лова и утицаја на светску популацију морског пса.

На објављеним фотографијама Ким је знатно већи, тј много дебљи него људи око њега. С килажом мора бити јако опрезан због здравствених проблема јер аналитичари сматрају да би било какав знак здвравствених проблема могао довести до свргавања с моћне позиције.

Ипак, Шарон Џан која је побегла из Северне Кореје 2011. године каже да је веће тело симбол снаге и моћи у Северној Кореји.

А млади вођа, чини се, следи стопе свог оца који је умро 2011. године од последица високог крвног притиска и дијабетеса, а који је водио сличан нездрави начин живота.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

борац

07.06.2015 17:47

Па угојио се и нас предсједник!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

корејац

08.06.2015 00:57

Ин је и стар, а поданици нису бас тако мали. Ким је млад и болестан.

Name

уочено

07.06.2015 18:57

Зато су му поданици све тањи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

07.06.2015 19:36

После испијеног сампањца на ред долази тестирање ракета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

09.06.2015 06:55

Ким Џонг Ун звани Баја!

ОДГОВОРИТЕ