РГ: Вавринка - Ђоковић 3:1, реакције...

Након што је са 6:4, 4:6, 3:6, 4:6 савладао Новака Ђоковића у финалу Ролан Гароса, Стан Вавринка је истакао да и сам не верује да је успео да победи у борби за трофеј који је Ноле толико желео. Новак Ђоковић је после пораза од Стана Вавринке изразио велику захвалност свима који су га подржавали у намери да коначно освоји овај гренд слем турнир. Можда је публика на Ролан Гаросу "најгора", како су то ових дана писали француски медији, незадовољни звиждуцима и добацивањем ривалима француских тенисера. Али, оно што је та иста публика показала после финала, у коме је Стан Вавринка са 3:1 у сетовима победио Новака Ђоковића, дуго ће се памтити.

Тенис 07.06.2015 | 19:20
РГ: Вавринка - Ђоковић 3:1, реакције...

"Ово је био меч мог живота. Увек је изазов играти против Новака Ђоковића. Он је велики шампион, па ја и даље дрхтим... Заиста сам јако срећан", рекао је Вавринка, после чега се захвалио свом тиму и породици на подршци.

"Године напорног рада су иза овога. Некада су ме и грдили, али то је тада било неопходно и њима сам и на томе захвалан", додао је он.

Швајцарац је потом поновио речи хвале на рачун најбољег тенисера данашњице:

"Ја и даље не могу да верујем да сам освојио Ролан Гарос. Играти против Новака у финалу је невероватан изазов, знам колико је он желео да освоји ову титулу... Он је велики шампион и ја му честитам", закључио је Вавринка у изјави на терену, непосредно после окончаног финала.

"Желим да честитам Стану, његовом тиму и породици. Мени није лако да говорим у овом тренутку, али ... У животу има и важнијих ствари од победа. Осећам велико поштовање према теби, Стане. Ти си велики шампион и заслужио си ову победу. Морам да се захвалим и својој супрузи, мом тиму, али и вама, публико, као и свима који су створили овај невероватан амбијент. И, за крај, могу само да кажем - наставићу ја да се борим за овај трофеј. Враћам се следеће године!", поручио је Ђоковић на француском језику са терена стадиона "Филип Шатрије".

Он се потом обратио и гледаоцима РТС-а, у специјалном укључењу у програм јавног медијског сервиса:

"Свака част Стану, био је храбрији, ушао је у терен, одиграо је тактички боље, избацио ме је из те неке зоне угодности... Још једна пропуштена причлика, шта да се ради, идемо даље", рекао је Новак и осврнуо се на овације публике:

"Публици се захвлајујем на поштовању које ми је указала и прошле и ове године, на церемонији затварања. Од срце им се захваљујем. То ми улива додатну снагу за наставак ове сезоне и додатну жељу и мотивацију да се вратим овде и пробам да освојим тај трофеј", закључио је Ђоковић.

Можда је публика на Ролан Гаросу "најгора", како су то ових дана писали француски медији, незадовољни звиждуцима и добацивањем ривалима француских тенисера. Али, оно што је та иста публика показала после финала, у коме је Стан Вавринка са 3:1 у сетовима победио Новака Ђоковића, дуго ће се памтити.

Најпре је аплауз, око 20, 30 секунди дуг, добио фантастични Швајцарац, који је са правом добио ово финале, јер је у њему и бриљирао.

А након што је он одржао кратак говор, спикер је кратко најавио да ће награду примити и Ђоковић, но...

Тада се десило нешто чудесно.

Аплауз је почео. И трајао. И трајао.

И трајао.

Трајао је скоро два минута.

Новаку су због тога најпре засузиле очи. А када аплауз није јењавао, суза је било баш много, па их више није ни скривао. Емоције су учиниле своје, и она чувена мисао "тако близу, а тако далеко".

Доказ више колико је била велика жеља да освоји оно што још никада није освојио.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нанац

07.06.2015 18:48

Краљу, ти си наш шампион како год!!! Здрав нам и жив био, а титула ће бит!!! Поздрав из Тузле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тодоровиц милоје

08.06.2015 08:25

Велики спортисти и у поразу и у победи морају остати велики. Не може се увек побеђивати али је људски и спортски увек се борити. Лепо је да млади имају узор који се бори за успех на коректан начин. Биће победа и пораза а Новак ће увек бити велики шампион па и у данима када тенис остави за собом. Импресивно је колико поштује своје противнике али је импресивно и што се издигао изнад балканских мржњи па га сви из ових конфронтираних државица могу сматрати за џентлмена и помало свога. Покушајмо да барем помало будемо као Новак. Лакше ћемо живети и претурати којекакве невоље преко главе. Поздрав из Београда.

ОДГОВОРИТЕ