RG: Vavrinka - Đoković 3:1, reakcije...

Nakon što je sa 6:4, 4:6, 3:6, 4:6 savladao Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa, Stan Vavrinka je istakao da i sam ne veruje da je uspeo da pobedi u borbi za trofej koji je Nole toliko želeo. Novak Đoković je posle poraza od Stana Vavrinke izrazio veliku zahvalnost svima koji su ga podržavali u nameri da konačno osvoji ovaj grend slem turnir. Možda je publika na Rolan Garosu "najgora", kako su to ovih dana pisali francuski mediji, nezadovoljni zvižducima i dobacivanjem rivalima francuskih tenisera. Ali, ono što je ta ista publika pokazala posle finala, u kome je Stan Vavrinka sa 3:1 u setovima pobedio Novaka Đokovića, dugo će se pamtiti.

Tenis 07.06.2015 | 19:20
RG: Vavrinka - Đoković 3:1, reakcije...

"Ovo je bio meč mog života. Uvek je izazov igrati protiv Novaka Đokovića. On je veliki šampion, pa ja i dalje drhtim... Zaista sam jako srećan", rekao je Vavrinka, posle čega se zahvalio svom timu i porodici na podršci.

"Godine napornog rada su iza ovoga. Nekada su me i grdili, ali to je tada bilo neophodno i njima sam i na tome zahvalan", dodao je on.

Švajcarac je potom ponovio reči hvale na račun najboljeg tenisera današnjice:

"Ja i dalje ne mogu da verujem da sam osvojio Rolan Garos. Igrati protiv Novaka u finalu je neverovatan izazov, znam koliko je on želeo da osvoji ovu titulu... On je veliki šampion i ja mu čestitam", zaključio je Vavrinka u izjavi na terenu, neposredno posle okončanog finala.

"Želim da čestitam Stanu, njegovom timu i porodici. Meni nije lako da govorim u ovom trenutku, ali ... U životu ima i važnijih stvari od pobeda. Osećam veliko poštovanje prema tebi, Stane. Ti si veliki šampion i zaslužio si ovu pobedu. Moram da se zahvalim i svojoj supruzi, mom timu, ali i vama, publiko, kao i svima koji su stvorili ovaj neverovatan ambijent. I, za kraj, mogu samo da kažem - nastaviću ja da se borim za ovaj trofej. Vraćam se sledeće godine!", poručio je Đoković na francuskom jeziku sa terena stadiona "Filip Šatrije".

On se potom obratio i gledaocima RTS-a, u specijalnom uključenju u program javnog medijskog servisa:

"Svaka čast Stanu, bio je hrabriji, ušao je u teren, odigrao je taktički bolje, izbacio me je iz te neke zone ugodnosti... Još jedna propuštena pričlika, šta da se radi, idemo dalje", rekao je Novak i osvrnuo se na ovacije publike:

"Publici se zahvlajujem na poštovanju koje mi je ukazala i prošle i ove godine, na ceremoniji zatvaranja. Od srce im se zahvaljujem. To mi uliva dodatnu snagu za nastavak ove sezone i dodatnu želju i motivaciju da se vratim ovde i probam da osvojim taj trofej", zaključio je Đoković.

Možda je publika na Rolan Garosu "najgora", kako su to ovih dana pisali francuski mediji, nezadovoljni zvižducima i dobacivanjem rivalima francuskih tenisera. Ali, ono što je ta ista publika pokazala posle finala, u kome je Stan Vavrinka sa 3:1 u setovima pobedio Novaka Đokovića, dugo će se pamtiti.

Najpre je aplauz, oko 20, 30 sekundi dug, dobio fantastični Švajcarac, koji je sa pravom dobio ovo finale, jer je u njemu i briljirao.

A nakon što je on održao kratak govor, spiker je kratko najavio da će nagradu primiti i Đoković, no...

Tada se desilo nešto čudesno.

Aplauz je počeo. I trajao. I trajao.

I trajao.

Trajao je skoro dva minuta.

Novaku su zbog toga najpre zasuzile oči. A kada aplauz nije jenjavao, suza je bilo baš mnogo, pa ih više nije ni skrivao. Emocije su učinile svoje, i ona čuvena misao "tako blizu, a tako daleko".

Dokaz više koliko je bila velika želja da osvoji ono što još nikada nije osvojio.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nanac

07.06.2015 18:48

Kralju, ti si naš šampion kako god!!! Zdrav nam i živ bio, a titula će bit!!! Pozdrav iz Tuzle!

ODGOVORITE
Name

todorovic miloje

08.06.2015 08:25

Veliki sportisti i u porazu i u pobedi moraju ostati veliki. Ne može se uvek pobeđivati ali je ljudski i sportski uvek se boriti. Lepo je da mladi imaju uzor koji se bori za uspeh na korektan način. Biće pobeda i poraza a Novak će uvek biti veliki šampion pa i u danima kada tenis ostavi za sobom. Impresivno je koliko poštuje svoje protivnike ali je impresivno i što se izdigao iznad balkanskih mržnji pa ga svi iz ovih konfrontiranih državica mogu smatrati za džentlmena i pomalo svoga. Pokušajmo da barem pomalo budemo kao Novak. Lakše ćemo živeti i preturati kojekakve nevolje preko glave. Pozdrav iz Beograda.

ODGOVORITE