''Змајеви'' се спремају за Израелце пуном паром!

Припреме репрезентативаца БиХ за квалификациони дуел са Израелом теку по плану, а стручни штаб покушава кроз различите програме да уједначи ниво спремности "змајева", како би што спремнији дочекали предстојећи меч 12. јуна.

Фудбал 09.06.2015 | 09:00
''Змајеви'' се спремају за Израелце пуном паром!

Репрезентација Босне и Херцеговине припрема се за дуел квалификација за Европско првенство 2016. године и дуел са Израелом, који ће 12. јуна бити одигран на зеничком стадиону "Билино поље".

"Змајеви" раде пуном паром, а помоћник селектора Мехмеда Баждаревића Стефан Жили пренио је атмосферу са припрема.

"Неки играчи су раније завршили сезону, а неки касније, па су на припреме стигли и са различитом формом. Наш задатак је превасходно да у ових првих неколико дана покушамо направити такве тренинге који ће подићи и донекле уједначити ниво њихове спремности. Оно што је најважније јесте да немамо повријеђених играча и да у овом периоду можемо спровести наше замисли, а то је генерално рад на физичкој и техничкој припреми", рекао је Жили за сајт Фудбалског савеза БиХ.

Од понедјељка креће анализа и упознавање наредног ривала у квалификацијама за ЕУРО 2016.

"Од понедјељка почињемо са видео анализом и презентацијом противника, али много детаљније. Практично о Израелу размишљамо већ три мјесеца (од утакмице са Аустријом) и сада је на реду откривање сваке ситнице или детаља који може донијети превагу у тој утакмици", додао је Мешин асистент додавши да су сви "на тренинзима максимално мотивисани и посвећени и да напорно раде".

Босна и Херцеговина у првих пет мечева освојила је исто толико бодова и заузима пету позицију у групи Б, док је Израел на трећем мјесту са четири бода више.

Баждаревићеви изабраници надају се да би побједом на "Билином пољу" остали у трци за једно од прва три мјеста (два првопласирана ће се директно пласирати на ЕУРО, док трећепласираног очекује бараж).

САЛИХОВИЋ У КИНИ
Након девет година проведених у Хофенхајму, Сејад Салиховић напустио је Бундеслигу и од наредне сезоне играће у Кини. Његов нови клуб је Гуижу Рене, кинески суперлигаш у којем су својевремено играли Звјездан Мисимовић и Златан Муслимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар