''Zmajevi'' se spremaju za Izraelce punom parom!

Pripreme reprezentativaca BiH za kvalifikacioni duel sa Izraelom teku po planu, a stručni štab pokušava kroz različite programe da ujednači nivo spremnosti "zmajeva", kako bi što spremniji dočekali predstojeći meč 12. juna.

Fudbal 09.06.2015 | 09:00
''Zmajevi'' se spremaju za Izraelce punom parom!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine i duel sa Izraelom, koji će 12. juna biti odigran na zeničkom stadionu "Bilino polje".

"Zmajevi" rade punom parom, a pomoćnik selektora Mehmeda Baždarevića Stefan Žili prenio je atmosferu sa priprema.

"Neki igrači su ranije završili sezonu, a neki kasnije, pa su na pripreme stigli i sa različitom formom. Naš zadatak je prevashodno da u ovih prvih nekoliko dana pokušamo napraviti takve treninge koji će podići i donekle ujednačiti nivo njihove spremnosti. Ono što je najvažnije jeste da nemamo povrijeđenih igrača i da u ovom periodu možemo sprovesti naše zamisli, a to je generalno rad na fizičkoj i tehničkoj pripremi", rekao je Žili za sajt Fudbalskog saveza BiH.

Od ponedjeljka kreće analiza i upoznavanje narednog rivala u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Od ponedjeljka počinjemo sa video analizom i prezentacijom protivnika, ali mnogo detaljnije. Praktično o Izraelu razmišljamo već tri mjeseca (od utakmice sa Austrijom) i sada je na redu otkrivanje svake sitnice ili detalja koji može donijeti prevagu u toj utakmici", dodao je Mešin asistent dodavši da su svi "na treninzima maksimalno motivisani i posvećeni i da naporno rade".

Bosna i Hercegovina u prvih pet mečeva osvojila je isto toliko bodova i zauzima petu poziciju u grupi B, dok je Izrael na trećem mjestu sa četiri boda više.

Baždarevićevi izabranici nadaju se da bi pobjedom na "Bilinom polju" ostali u trci za jedno od prva tri mjesta (dva prvoplasirana će se direktno plasirati na EURO, dok trećeplasiranog očekuje baraž).

SALIHOVIĆ U KINI
Nakon devet godina provedenih u Hofenhajmu, Sejad Salihović napustio je Bundesligu i od naredne sezone igraće u Kini. Njegov novi klub je Guižu Rene, kineski superligaš u kojem su svojevremeno igrali Zvjezdan Misimović i Zlatan Muslimović.

Komentari / 0

Ostavite komentar