Видео - СП: ''Орлићи'' одушевљени! Хоће Мађаре у 1/8-финала!

Наши млади фудбалери не само да играју, већ и причају "као прави професионалци". Откривају да је акција код 1:0 била уиграна, а за наредног противника би волели неку европску селекцију, рецимо Мађарску. "Циљ је био само да пребацим преко 'зида' и у томе сам успео", рекао је стрелац предивног гола за победу Србије над Мексиком и пласман у осмину финала ФИФА Светског првенства за омладинце.

Фудбал 06.06.2015 | 19:20
Видео - СП: ''Орлићи'' одушевљени! Хоће Мађаре у 1/8-финала!

Млади фудбалери Србије тактички и технички одиграли су одличну утакмицу у суботу рано ујутру по нашем времену, до полувремена већ имали 2:0 у мечу са ратоборним Мексиканцима, држали ривала без шансе за гол скоро 70 минута, а...

...када је противник појачао притисак, увео три нападача и почео да ствара шансе, иступио је – Предраг Рајковић!

Млади чувар мреже Србије и Црвене звезде излуђивао је Мексиканце у финишу утакмице 3. кола Групе Д на Мундијалиту на Новом Зеланду, па је и други пут отишао у свлачионицу без да је вадио лопту из мреже.

"Нисам само ја јунак, сви ови момци су јунаци. Први пут играмо на оваквом такмичењу и први смо у групи, са три изузетно тешка противника. Мексико је био огромно искушење, опасни са свих страна, али наша екипа је деловала беспрекорно, без слабог места. Задовољство је бити капитен овако сјајним момцима", увек је добро расположен наш чувар мреже.

Поново је бриљантну партију одрадио неуморни леви бек Немања Антонов, који је испунио обећање да ће луцидни Лозано више мотрити на њега, него што ће имати посла у нападу.

"Одлично сам се припремио за ову утакмицу, дуго сам анализирао и размишљао о свему што ће се десити, тако да нисам дозволио да ме Лозано изненади. Паклен је играч, намучио ме је, али и ја сам њега. Остварили смо историјски успех, пресрећни смо, али тек нас чека велики посао на Новом Зеланду, јер почињу утакмице у којима се директно испада. Ово су предивни тренуци, желимо да их прославимо, па ћемо причати ускоро о наредном противнику", јасан је Немања Антонов.

Врхунску игру пружио је и стамени Срђан Бабић, момак који све утакмице на шампионату игра на високом нивоу.

"Обећали смо селектору после утакмице са Уругвајем, да више нећемо примити ни један гол до краја првенства, па је ред да то обећање и испунимо", мало се нашалио Бабић, па наставио:

"Имали смо можда и најтежег противника до сада, Мексико је изузетан тим, али ми смо још бољи и то је пресудило. Држали смо се стриктно договора из свлачионице, нисмо срљали, све што је селектор тражио то смо испоштовали... Наша је срећа велика, идемо даље", рекао је Бабић.

Још један од хероја победе био је и Немања Максимовић, који је поготком у другом минуту наговестио велику радост нашег тима.

"Била је то уиграна комбинација са тренинга, вежбали смо такве акције и нашао сам се тачно на месту где је требало да затресем мрежу. Подижемо форму из утакмице у утакмицу, тешко је рећи који су нам крајњи домети, али морамо да избегнемо еуфорију, јер је ово једно веома тешко и озбиљно такмичење. Добро је што остајемо у истом граду, лепо ћемо се одморити, чекамо спремни наредног противника", јасан је Максимовић.

Феноменалан учинак у последњој линији одбране имао је и непрелазни Милош Вељковић. Нису се наиграли нападачи Мексика.

"Веома тежак посао сам имао, али кад испред вас играју такви играчи као Здјелар, Макса и Сергеј, онда је све лакше. Заиста смо сјајан тим, невероватна група која може далеко. Лакнуло ми је кад је тренер Мексика заменио на полувремену играча са бројем девет, јер је он по мени био најопаснији у њиховом тиму. Било је и тешких тренутака на мечу, али мислим да смо све време контролисали резултат и да победа није долазила у игре. Једноставно, чини ми се да смо играли беспрекорно, без грешке", рекао је Вељковић.

На његове речи надовезао се велики борац и сјајан момак, Саша Здјелар, који је поново претрчао километре и имао импресиван учинак.

"Много је велики успех бити први у оваквој групи, можда ми још увек нисмо свесни шта смо урадили. На импресиван начин смо се вратили после пораза у првој утакмици, а доказали смо да смо најбољи тим у сваком погледу. Добро је да смо избегли Бразил у осмини финала, нека нас чекају у борби за медаље, а ја бих волео да сад играмо са неком селекцијом из Европе, рецимо Мађарском", додао је Здјелар.

Овај гол, пардон – ова голчина заслужује да се погледа из више углова.

А, камера иза гола Мексика најбоље дочарава о каквој се техници ударца радило. И јако и прецизно.

"Код поготка сам видео да су лошије поставили живи зид, а и голман је био слабо постављен, тако да ми је био циљ само да погодим преко 'зида' и у томе сам успео", прокоментарисао је Андрија Живковић, стрелац гола за 2:0 у мечу са Мексиканцима.

Највеће интересовање новинара после утакмице владало је за нашег мајстора фудбала, Живковића.

"Велика победа, велики резултат за нас. Да је било среће, добили бисмо смо све три утакмице, али слатко је и овако. Савладали смо сјајног противника. Мексико јесте добар, али је Србија још боља. Идемо даље, без еуфорије", рекао је Живковић.

Коментари / 0

Оставите коментар