Video - SP: ''Orlići'' oduševljeni! Hoće Mađare u 1/8-finala!

Naši mladi fudbaleri ne samo da igraju, već i pričaju "kao pravi profesionalci". Otkrivaju da je akcija kod 1:0 bila uigrana, a za narednog protivnika bi voleli neku evropsku selekciju, recimo Mađarsku. "Cilj je bio samo da prebacim preko 'zida' i u tome sam uspeo", rekao je strelac predivnog gola za pobedu Srbije nad Meksikom i plasman u osminu finala FIFA Svetskog prvenstva za omladince.

Fudbal 06.06.2015 | 19:20
Video - SP: ''Orlići'' oduševljeni! Hoće Mađare u 1/8-finala!

Mladi fudbaleri Srbije taktički i tehnički odigrali su odličnu utakmicu u subotu rano ujutru po našem vremenu, do poluvremena već imali 2:0 u meču sa ratobornim Meksikancima, držali rivala bez šanse za gol skoro 70 minuta, a...

...kada je protivnik pojačao pritisak, uveo tri napadača i počeo da stvara šanse, istupio je – Predrag Rajković!

Mladi čuvar mreže Srbije i Crvene zvezde izluđivao je Meksikance u finišu utakmice 3. kola Grupe D na Mundijalitu na Novom Zelandu, pa je i drugi put otišao u svlačionicu bez da je vadio loptu iz mreže.

"Nisam samo ja junak, svi ovi momci su junaci. Prvi put igramo na ovakvom takmičenju i prvi smo u grupi, sa tri izuzetno teška protivnika. Meksiko je bio ogromno iskušenje, opasni sa svih strana, ali naša ekipa je delovala besprekorno, bez slabog mesta. Zadovoljstvo je biti kapiten ovako sjajnim momcima", uvek je dobro raspoložen naš čuvar mreže.

Ponovo je briljantnu partiju odradio neumorni levi bek Nemanja Antonov, koji je ispunio obećanje da će lucidni Lozano više motriti na njega, nego što će imati posla u napadu.

"Odlično sam se pripremio za ovu utakmicu, dugo sam analizirao i razmišljao o svemu što će se desiti, tako da nisam dozvolio da me Lozano iznenadi. Paklen je igrač, namučio me je, ali i ja sam njega. Ostvarili smo istorijski uspeh, presrećni smo, ali tek nas čeka veliki posao na Novom Zelandu, jer počinju utakmice u kojima se direktno ispada. Ovo su predivni trenuci, želimo da ih proslavimo, pa ćemo pričati uskoro o narednom protivniku", jasan je Nemanja Antonov.

Vrhunsku igru pružio je i stameni Srđan Babić, momak koji sve utakmice na šampionatu igra na visokom nivou.

"Obećali smo selektoru posle utakmice sa Urugvajem, da više nećemo primiti ni jedan gol do kraja prvenstva, pa je red da to obećanje i ispunimo", malo se našalio Babić, pa nastavio:

"Imali smo možda i najtežeg protivnika do sada, Meksiko je izuzetan tim, ali mi smo još bolji i to je presudilo. Držali smo se striktno dogovora iz svlačionice, nismo srljali, sve što je selektor tražio to smo ispoštovali... Naša je sreća velika, idemo dalje", rekao je Babić.

Još jedan od heroja pobede bio je i Nemanja Maksimović, koji je pogotkom u drugom minutu nagovestio veliku radost našeg tima.

"Bila je to uigrana kombinacija sa treninga, vežbali smo takve akcije i našao sam se tačno na mestu gde je trebalo da zatresem mrežu. Podižemo formu iz utakmice u utakmicu, teško je reći koji su nam krajnji dometi, ali moramo da izbegnemo euforiju, jer je ovo jedno veoma teško i ozbiljno takmičenje. Dobro je što ostajemo u istom gradu, lepo ćemo se odmoriti, čekamo spremni narednog protivnika", jasan je Maksimović.

Fenomenalan učinak u poslednjoj liniji odbrane imao je i neprelazni Miloš Veljković. Nisu se naigrali napadači Meksika.

"Veoma težak posao sam imao, ali kad ispred vas igraju takvi igrači kao Zdjelar, Maksa i Sergej, onda je sve lakše. Zaista smo sjajan tim, neverovatna grupa koja može daleko. Laknulo mi je kad je trener Meksika zamenio na poluvremenu igrača sa brojem devet, jer je on po meni bio najopasniji u njihovom timu. Bilo je i teških trenutaka na meču, ali mislim da smo sve vreme kontrolisali rezultat i da pobeda nije dolazila u igre. Jednostavno, čini mi se da smo igrali besprekorno, bez greške", rekao je Veljković.

Na njegove reči nadovezao se veliki borac i sjajan momak, Saša Zdjelar, koji je ponovo pretrčao kilometre i imao impresivan učinak.

"Mnogo je veliki uspeh biti prvi u ovakvoj grupi, možda mi još uvek nismo svesni šta smo uradili. Na impresivan način smo se vratili posle poraza u prvoj utakmici, a dokazali smo da smo najbolji tim u svakom pogledu. Dobro je da smo izbegli Brazil u osmini finala, neka nas čekaju u borbi za medalje, a ja bih voleo da sad igramo sa nekom selekcijom iz Evrope, recimo Mađarskom", dodao je Zdjelar.

Ovaj gol, pardon – ova golčina zaslužuje da se pogleda iz više uglova.

A, kamera iza gola Meksika najbolje dočarava o kakvoj se tehnici udarca radilo. I jako i precizno.

"Kod pogotka sam video da su lošije postavili živi zid, a i golman je bio slabo postavljen, tako da mi je bio cilj samo da pogodim preko 'zida' i u tome sam uspeo", prokomentarisao je Andrija Živković, strelac gola za 2:0 u meču sa Meksikancima.

Najveće interesovanje novinara posle utakmice vladalo je za našeg majstora fudbala, Živkovića.

"Velika pobeda, veliki rezultat za nas. Da je bilo sreće, dobili bismo smo sve tri utakmice, ali slatko je i ovako. Savladali smo sjajnog protivnika. Meksiko jeste dobar, ali je Srbija još bolja. Idemo dalje, bez euforije", rekao je Živković.

Komentari / 0

Ostavite komentar