Европа има начина да казни Косово!

Европа има начина да казни Косово уколико ускоро не формира Специјални суд, који би се бавио злочинима ОВК.

Србија 06.06.2015 | 14:20
Европа има начина да казни Косово!

Што се дуже буде одлагало формирање Суда, то ће више штете бити нането Косову, изјавио је специјални представник ЕУ на Косову Самуел Жбогар.

Словеначки дипломата је потврдио и да Европљани, када је реч о том суду, исто мисле као и Америка, али да Европа има и начина да кажни Косово уколико га ускоро не формира.

Жбогар је за ТВ Клан Косова рекао да је све што се тиче процедуре у вези Специјалног суда окончано и да је остало да Косово казе "да" формирању те институције.

"Време је да се донесе одлука о Специјалном суду. Уставни амандмани су у скупштини, а закон је готов и не видимо разлог да се гласање у парламенту одложи", рекао је он.

Жбогар је додао да "сваки дан из главних градова Европе стижу питања зашто се одлаже формирање Специјалног суда".

"Ми треба да објасњавамо да је то тежак процес, али што се буде више одлагао, то ће бити нането више штете Косову. Видевши ситуацију, верујем да ће посланици веома брзо да гласају за формирање Суда", рекао је он.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОА

07.06.2015 05:05

Па морају прво уклонити свједоке. А и са свједоцима тај суд це бити лакрдија као и хрватски кад треба судити својима за злоцине. Хапсице Србе и судити им. Докле висе?

ОДГОВОРИТЕ