Evropa ima načina da kazni Kosovo!

Evropa ima načina da kazni Kosovo ukoliko uskoro ne formira Specijalni sud, koji bi se bavio zločinima OVK.

Srbija 06.06.2015 | 14:20
Evropa ima načina da kazni Kosovo!

Što se duže bude odlagalo formiranje Suda, to će više štete biti naneto Kosovu, izjavio je specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.

Slovenački diplomata je potvrdio i da Evropljani, kada je reč o tom sudu, isto misle kao i Amerika, ali da Evropa ima i načina da kažni Kosovo ukoliko ga uskoro ne formira.

Žbogar je za TV Klan Kosova rekao da je sve što se tiče procedure u vezi Specijalnog suda okončano i da je ostalo da Kosovo kaze "da" formiranju te institucije.

"Vreme je da se donese odluka o Specijalnom sudu. Ustavni amandmani su u skupštini, a zakon je gotov i ne vidimo razlog da se glasanje u parlamentu odloži", rekao je on.

Žbogar je dodao da "svaki dan iz glavnih gradova Evrope stižu pitanja zašto se odlaže formiranje Specijalnog suda".

"Mi treba da objasnjavamo da je to težak proces, ali što se bude više odlagao, to će biti naneto više štete Kosovu. Videvši situaciju, verujem da će poslanici veoma brzo da glasaju za formiranje Suda", rekao je on.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BOA

07.06.2015 07:05

Pa moraju prvo ukloniti svjedoke. A i sa svjedocima taj sud ce biti lakrdija kao i hrvatski kad treba suditi svojima za zlocine. Hapsice Srbe i suditi im. Dokle vise?

ODGOVORITE