Хрватски полицајац упао у стан српског дипломате у Загребу

Између Србије и Хрватске би поново могло доћи до варница због инцидента у којем је ове седмице у приватни стан српског дипломате у Загребу упао хрватски полицајац - пишу "Вечерње новости".

Регион 06.06.2015 | 13:50
Хрватски полицајац упао у стан српског дипломате у Загребу

Хрватски полицајац је у уторак увече упао ненајављен и без икаквог одобрења у стан српског дипломате у амбасади у Загребу и то док овај дипломата није био у њему. 

Извори листа наводе да отправник послова Амбасаде Србије у Загребу Боса Продановић није добила званично објашњење хрватских власти о разлозима упада полицајца у стан српског дипломате. 

Према информацијама листа, Амбасада Србије у Загребу већ је због овога упутила протест хрватском министарству спољних послова. 

Хрватски полицајац је овим поступком повриједио Бечку конвенцију о дипломатским односима, у којој је наведено да "приватни стан дипломатског агента ужива исту неповредивост и заштиту као и просторије мисије". 

У кабинету хрватског министра спољних послова кажу да немају информације о том инциденту. 

Ово није први пут да српске дипломате доживљавају непријатности у Хрватској, пошто је прије двије године нападнут српски конзулат у Ријеци, оштећена двојезична табла и сломљен прозор, а прошле године су хрватски цариници претресали возило Владе Србије, у којем је био посланик Миодраг Линта, који има дипломатски пасош.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

06.06.2015 09:04

Нека вас ј..у,битно је да ви њих мазите и пазите по Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

06.06.2015 10:19

е па Хрватска је у ЕУ они су сада "повласцена нација".

ОДГОВОРИТЕ