Hrvatski policajac upao u stan srpskog diplomate u Zagrebu

Između Srbije i Hrvatske bi ponovo moglo doći do varnica zbog incidenta u kojem je ove sedmice u privatni stan srpskog diplomate u Zagrebu upao hrvatski policajac - pišu "Večernje novosti".

Region 06.06.2015 | 13:50
Hrvatski policajac upao u stan srpskog diplomate u Zagrebu

Hrvatski policajac je u utorak uveče upao nenajavljen i bez ikakvog odobrenja u stan srpskog diplomate u ambasadi u Zagrebu i to dok ovaj diplomata nije bio u njemu. 

Izvori lista navode da otpravnik poslova Ambasade Srbije u Zagrebu Bosa Prodanović nije dobila zvanično objašnjenje hrvatskih vlasti o razlozima upada policajca u stan srpskog diplomate. 

Prema informacijama lista, Ambasada Srbije u Zagrebu već je zbog ovoga uputila protest hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova. 

Hrvatski policajac je ovim postupkom povrijedio Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima, u kojoj je navedeno da "privatni stan diplomatskog agenta uživa istu nepovredivost i zaštitu kao i prostorije misije". 

U kabinetu hrvatskog ministra spoljnih poslova kažu da nemaju informacije o tom incidentu. 

Ovo nije prvi put da srpske diplomate doživljavaju neprijatnosti u Hrvatskoj, pošto je prije dvije godine napadnut srpski konzulat u Rijeci, oštećena dvojezična tabla i slomljen prozor, a prošle godine su hrvatski carinici pretresali vozilo Vlade Srbije, u kojem je bio poslanik Miodrag Linta, koji ima diplomatski pasoš.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rodjo

06.06.2015 09:04

Neka vas j..u,bitno je da vi njih mazite i pazite po Beogradu.

ODGOVORITE
Name

Nedjo

06.06.2015 10:19

e pa Hrvatska je u EU oni su sada "povlascena nacija".

ODGOVORITE