"Дита" у понедјељак покреће производњу

Тузланска фабрика детерџената ”Дита” припремила је производне погоне и у понедјељак званично креће с производњом.

Босна и Херцеговина 05.06.2015 | 22:15
"Дита" у понедјељак покреће производњу

Радници тузланске "Дите" широј јавности у посљедњих неколико година били су познати по проблемима које имају и сталном учешћу на протестима. Ових дана протесте испред разних институција одлучили су замијенити производњом.

Наиме, недавно су укључили машине и први пут након дужег периода почели да производе средства за хигијену по којима су били препознатљиви у БиХ и регији.

"Ми смо обавили разговоре с одређеним нашим трговинским ланцима, које смо замолили да производе 'Дите' ставе на полице и на тај начин помогнемо 'Дити'", рекао је премијер Тузланског кантона Бего Гутић.

Емина Бусулаџић, радница у "Дити" и представница Синдиката радника изјавила је за Фену "да су они извршили анализу сировина и детерџената те да је све спремно да у понедјељак 8. јуна званично крену с производњом".

"Из производње ће изаћи четири квалитетна производа: Блиц, Бронхоцијев, Фас и Грил", нагласила је она.

"Радници су сакупили пар тона старог жељеза, стару амбалажну фолију у кругу фабрике и имају намјеру то продати да би купили одређену количину сировина за производњу", истакла је Бусулаџић.

"С обзиром да 'Дита' има велику зграду, одлучили смо да један дио дамо у закуп, те и на тај начин обезбједимо сретства", казала је она.

Представница Синдиката је најавила да 30. јуна засиједа Скупштина повјерилаца "Дите", коју чине радници, банке, добављачи, државне институције, на којој се одлучује о судбини "Дите" за период који предстоји.

"Ми покрећемо производњу да покажемо да 'Дита' може да ради, да би смо и повјериоцима дали јасну поруку", поручила је Бусулаџић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Родољуб чолаковић

05.06.2015 20:40

Ова вјест је битнија за грађане оба ентитета од свих осталих на порталу. Ако се окренемо себи и домаћим производима можда за нас и буде спаса. једина алтернатива је пропаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

05.06.2015 21:37

потпиујем царе родољубе.. ово је брањење националних интереса а не шупља Бајина, Бакирова и Човићева..! да је богдом бар један овакав примјер мјесечно па да се ентитети такмиче ко боље зиви и ко це више привуц инвестиција .. сад се наши владари такмиче који ће више украст...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.06.2015 22:11

Пуно среће радницима, чим вам изађу производи ваш сам купац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

05.06.2015 22:54

конацно једна добра вијест,само нека се ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

05.06.2015 23:07

Је ли то бјеше онај лошији дио БиХ...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

06.06.2015 11:01

У понедјељак је субота. Мораће одгодити.

ОДГОВОРИТЕ