Протест радника у Тузли

Стотињак радника Творнице транспортних уређаја /ТТУ/ из Тузле протестује данас испред зграде Владе Тузланског кантона, очекујући да им се обрати неко из кантоналне владе.

Босна и Херцеговина 04.06.2015 | 13:50
Протест радника у Тузли

Радници кажу да ће ноћ провести испред зграде Владе, гдје ће поставити шатор, ако им се нико не обрати и не почне рјешавати њихове проблеме, јављају федерални медији.

Премијер Тузланског кантона Бего Гутић је 1. јуна у разговоу са радницима ТТУ рекао да је једино рјешење за овај привредни субјекат покретање стечаја, јер би се у том поступку отворио нови рачун за пословање, што је једини начин да се изнађе стратешки партнер који ће покренути производњу.

"Већ имамо заинтересованих страних и домаћих стратешких партнера који су спремни да након стечаја уђу у ТТУ, јер нико не жели да уђе у фирму и преузима обавезе за које није сигуран колике су, док се куповином у стечају тачно зна шта и за коју цијену се купује", прецизирао је Гутић.

Гутић је тада рекао радницима, који су протестовали испред зграде Владе, да је Влада Тузланског кантона урадила све што је било у њеној моћи да помогне овом привредном друштву, али да Управа друштва није урадила оно што се од ње очекивало.

"Испунили смо оно што је Синдикат ТТУ од Владе тражио прије мјесец дана, али Управа друштва је пропустила рокове да изврши репрограме дуговања и тиме створи предуслове да ово привредно друштво уђе у финансијску консолидацију која подразумијева и отварање заштићеног рачуна за пословање фирме", рекао је Гутић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

04.06.2015 17:11

Изгледа да више ни нема фирми са више од 100-150 радника.

ОДГОВОРИТЕ