Нијемци први примијенили нови метод порођаја

Ерик Максимилијан је на свет дошао на несвакидашњи начин – мама Оксана Кајзер лично га је, уз минималну помоћ лекара, извукла рукама из свог стомака. То се зове „царски рез уз мамину помоћ“.

Здравље 04.06.2015 | 08:21
Нијемци први примијенили нови метод порођаја

Реч је о новој методи порођаја која је први пут Европи изведена у болници у немачком граду Бад Оајнхаузену, пише немачки Билд.

Мама Оксана (30) је нежно рукама ухватила бебу, а затим је повукла под будним оком лекара који је малим резом отворио њен стомак.

Нова метода порођаја зове се „царски рез уз мамину помоћ“. Процедура у многим детаљима подсећа на стандардну: мајка прима локалну анестезију, а у порођај се укључује у завршном тренутку кад је беба спремна да изађе из стомака.


Доктор Манфред Шмит изјавио је да је највећи проблем овог порођаја било да мама буде потпуно сигурна и да приликом порођаја не дође до преноса бацила у отворену рану.

Но, порођај Оксане Кајзер је обављен без компликација.

„За мене је ово уобичајен порођај, била сам срећна у том тренутку“, изјавила је искусна мама.

Наиме, Оксани Кајзер је ово пети порођај. Прву бебу родила је царским резом, а наредна три порођаја била су природним путем.

Извор: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нина

05.06.2015 09:05

Чуј,родила природно,ово је царски-разрежеш МАЛО стомак и извадиш бебу...Која глупост,сад ће наше селебрити потрчати тако рађати.А за њима и наше локалне госпоје које држе до себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јувентус вентус

05.06.2015 22:18

у моје вријеме под природним породјајем подразумијевало се радјање без анестезије и резова, а бебе нису излазиле на стомак, хахаха.Јос мало па це нам роде доносити дјецу и то це се звати природним путем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.06.2015 18:56

хахах јос нам и то хвали довољно је природним путем без реза

Name

мала

09.06.2015 11:36

Ниџо, не каже се хвали, него фали или недостаје. А хвали значи похваљивати нешто или некога. Тако чујем, хрдја. Рдја, брате.

Name

чуј ово

07.06.2015 18:55

Природним путем?Свашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бактерије

09.06.2015 16:37

На босанском то су бацили, бакцили. За оне одрасле у иностранству. Мени све лици, родјени мој, на фуј. Рез на стомаку је веци од мојег послије операције тумора. И дај ти буди рудар!

ОДГОВОРИТЕ