Галати дупла круна! Освојен и Куп!

Спектакл у финалу купа Турске: Јилмаз хет-триком донео Галати дуплу круну, Мело и Сариоглу у клинчу! Меч је обележило чак пет погодака, као и свађа саиграча Фелипе Мела и Сабри Сариоглуа.

Фудбал 04.06.2015 | 12:20
Галати дупла круна! Освојен и Куп!

Галатасарај је победник купа Турске! Клуб из Истанбула је победом над Бурсом 3:2 освојио дуплу круну. Најбољи играч утакмице био је Бурак Јилмаз који је постигао хет-трик у финалу и тако водио свој тим до трофеја.

Бурса је одлично започела ово финале и прва наговестила да би она могла да дође до трофеја. Њен најбољи стрелац Фернандао довео је домаћине у вођство са беле тачке.

Бурак Јилмаз се реванширао са два везана гола и на тај начин режирао потпуни преокрет и мук на трибинама. Он је прво био сигуран у 40. , а затим и у 48. минуту.

Ипак, Бурса се потрудила да потпуно зачини меч. Волкан Шен је после најлепше акције на мечу успео да постигне гол и врати неизвесност у меч. Лопта се кретала као по траци, асистенција петом и лагана егзекуција Шена.

Ипак, да трофеј стигне у руке Галатасараја побринуо се ко други до Јилмаз, својим трећим на овом мечу. На тај начин је по ко зна који пут потврдио своју класу. Није случајно једно време Челси био зауинтересован за њега.

За један од интересантнијих момената меча заслужни су Фелипе Мело и Сабр Сариоглу. Они су после вербалног дуела ушли и у физички, али ће им вероватно славље дупле круне бити довољан разлог да се помире после овог ексцеса.

Финале купа:
Бурса - Галатасарај 2:3 (1:1)
/Фернандао 27, Шен 58 - Јилмаз 40, 48, 60 /

Коментари / 0

Оставите коментар