Galati dupla kruna! Osvojen i Kup!

Spektakl u finalu kupa Turske: Jilmaz het-trikom doneo Galati duplu krunu, Melo i Sarioglu u klinču! Meč je obeležilo čak pet pogodaka, kao i svađa saigrača Felipe Mela i Sabri Sarioglua.

Fudbal 04.06.2015 | 12:20
Galati dupla kruna! Osvojen i Kup!

Galatasaraj je pobednik kupa Turske! Klub iz Istanbula je pobedom nad Bursom 3:2 osvojio duplu krunu. Najbolji igrač utakmice bio je Burak Jilmaz koji je postigao het-trik u finalu i tako vodio svoj tim do trofeja.

Bursa je odlično započela ovo finale i prva nagovestila da bi ona mogla da dođe do trofeja. Njen najbolji strelac Fernandao doveo je domaćine u vođstvo sa bele tačke.

Burak Jilmaz se revanširao sa dva vezana gola i na taj način režirao potpuni preokret i muk na tribinama. On je prvo bio siguran u 40. , a zatim i u 48. minutu.

Ipak, Bursa se potrudila da potpuno začini meč. Volkan Šen je posle najlepše akcije na meču uspeo da postigne gol i vrati neizvesnost u meč. Lopta se kretala kao po traci, asistencija petom i lagana egzekucija Šena.

Ipak, da trofej stigne u ruke Galatasaraja pobrinuo se ko drugi do Jilmaz, svojim trećim na ovom meču. Na taj način je po ko zna koji put potvrdio svoju klasu. Nije slučajno jedno vreme Čelsi bio zauinteresovan za njega.

Za jedan od interesantnijih momenata meča zaslužni su Felipe Melo i Sabr Sarioglu. Oni su posle verbalnog duela ušli i u fizički, ali će im verovatno slavlje duple krune biti dovoljan razlog da se pomire posle ovog ekscesa.

Finale kupa:
Bursa - Galatasaraj 2:3 (1:1)
/Fernandao 27, Šen 58 - Jilmaz 40, 48, 60 /

Komentari / 0

Ostavite komentar