Пао балкански огранак "Пинк пантера"

У великој полицијској акцији која је спроведена у Загребу међу шест ухапшених особа које су планирале пљачке у главном граду Хрватске налазе се и два бх. држављана, потврђено је у загребачкој полицији.

Регион 03.06.2015 | 20:00
Пао балкански огранак "Пинк пантера"

Остатак екипе, за коју се сматра да је балкански огранак "Пинк Пантера", криминалне групе одговорне за вишемилионске пљачке широм свијета, чинили су и три држављана Србије и један држављанин Црне Горе.

Истрага која је претходила хапшењу је показала како је српски држављанин изнајмио стан на подручју Загреба, гдје су се смјестили и остали чланови групе, а одакле су планирали да изврше пљачке.

Који објекти су им били мета, у полицији нису открили, али с обзиром на алат који су код њих пронашли, јасно је да су имали у плану да пљачкају објекте у којима се налазе милиони евра како у новцу тако и у драгоцјеностима.

"Претрагом станова, гаража и аутомобила које су користили полиција је пронашла више комада ватреног оружја, два раније украдена аута ауди А6, а с којим су планирали да пљачкају и да бјеже, капе с прорезима за очи, комбинезоне налик на полицијске, ручне радио-везе, специјални алат за резање и друге предмете", саопштено је из загребачке полиције.

Стан у којем је група ковала своје планове налази се у загребачком насељу Сигет, а полиција је криминалцима на врата закуцала у раним јутарњим часовима, када их је ухватила на спавању.

Како су признали у полицији, група је одређено вријеме праћена и прислушкивана, а свој допринос у откривању су дале и полиције Србије, Њемачке и Аустрије.

Ухапшени су пред сам почетак реализације добро разрађеног плана.

"У сарадњи са полицијама сусједних држава наставља се даље криминалистичко истраживање у циљу утврђивања других казнених дјела која су евентуално починили наведени осумњичени у РХ, као и у другим државама", саопштено је из полиције.

Извор: Независне

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

возац

03.06.2015 18:16

Стета

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ?

03.06.2015 19:28

Осудице их за орузје без дозволе, ово све сто су "требали" одрадити мацку о реп. Фино звуци за народ Пинк пантери , ово оно ... Ради се , хапси се.

ОДГОВОРИТЕ