Pao balkanski ogranak "Pink pantera"

U velikoj policijskoj akciji koja je sprovedena u Zagrebu među šest uhapšenih osoba koje su planirale pljačke u glavnom gradu Hrvatske nalaze se i dva bh. državljana, potvrđeno je u zagrebačkoj policiji.

Region 03.06.2015 | 20:00
Pao balkanski ogranak "Pink pantera"

Ostatak ekipe, za koju se smatra da je balkanski ogranak "Pink Pantera", kriminalne grupe odgovorne za višemilionske pljačke širom svijeta, činili su i tri državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore.

Istraga koja je prethodila hapšenju je pokazala kako je srpski državljanin iznajmio stan na području Zagreba, gdje su se smjestili i ostali članovi grupe, a odakle su planirali da izvrše pljačke.

Koji objekti su im bili meta, u policiji nisu otkrili, ali s obzirom na alat koji su kod njih pronašli, jasno je da su imali u planu da pljačkaju objekte u kojima se nalaze milioni evra kako u novcu tako i u dragocjenostima.

"Pretragom stanova, garaža i automobila koje su koristili policija je pronašla više komada vatrenog oružja, dva ranije ukradena auta audi A6, a s kojim su planirali da pljačkaju i da bježe, kape s prorezima za oči, kombinezone nalik na policijske, ručne radio-veze, specijalni alat za rezanje i druge predmete", saopšteno je iz zagrebačke policije.

Stan u kojem je grupa kovala svoje planove nalazi se u zagrebačkom naselju Siget, a policija je kriminalcima na vrata zakucala u ranim jutarnjim časovima, kada ih je uhvatila na spavanju.

Kako su priznali u policiji, grupa je određeno vrijeme praćena i prisluškivana, a svoj doprinos u otkrivanju su dale i policije Srbije, Njemačke i Austrije.

Uhapšeni su pred sam početak realizacije dobro razrađenog plana.

"U saradnji sa policijama susjednih država nastavlja se dalje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih kaznenih djela koja su eventualno počinili navedeni osumnjičeni u RH, kao i u drugim državama", saopšteno je iz policije.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vozac

03.06.2015 18:16

Steta

ODGOVORITE
Name

I ?

03.06.2015 19:28

Osudice ih za oruzje bez dozvole, ovo sve sto su "trebali" odraditi macku o rep. Fino zvuci za narod Pink panteri , ovo ono ... Radi se , hapsi se.

ODGOVORITE