Србац: „Жабац“ организовао џипијаду

На овогодишњој србачкој „Џипијади“, која је одржана протеклог викенда  на планини Мотајици, окупило се  75 учесника са 35 возила из Бањалуке, Градишке, Лакташа, Козарске Дубице и Српца.

Република Српска 02.06.2015 | 17:05
 Србац: „Жабац“ организовао џипијаду

Организатор ове смотре  снажних „четвороточкаша“  био је, вјеровали или не,  србачки Ронилачки клуб „Жабац“,  коме су, поред љубави према овом екстремном спорту, у првом плану били хуманитарни разлози.

Учесници су кренули из Српца, а циљ је био највиши врх планине Мотајице -  Градина, на надморској висини од 652 метра. Након савлађивања веома тешких, али добро обиљежених стаза,  уз неизбјежне згоде и незгоде, возачи су стигли на одредиште гдје је организовано дружење  и забава уз пиће и вечеру.

Након подмирења свих трошкова ове манифестације, остало је 485 марака, што ће се, према ријечима представника Ронилачког клуба „Жабац“ Србац, Милорада Лепира, искористити за куповину хране и хигијенских средстава за најугроженије породице у овој општини.

Хуманитарни пакети биће дистрибуирани преко Црвеног крста Србац. Лепир се захвалио на разумјевању и помоћи спонзорима и донаторима ове акције, међу којима су се посебно истакле фирме: Месница „Драган“, Бањалучка пивара, „Комуналац“, „Ликорд Цомпанy“, пекаре „Сунце“, „Вицко“ и Пекотека „Кwy-кwy“.

-Драго нам је што ћемо на овај начин помоћи неколико породица  које тешко живе и надамо се да ће овакве и сличне  забавне манифестације хуманитарног карактера организовати и други клубови и удружења – каже Милорад Лепир из Ронилачког клуба „Жабац“ и додаје да је њихова помоћ симболична али од срца.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

02.06.2015 17:31

Хајмо дежурни критичари...можда је и овде Баја умијешао прсте

ОДГОВОРИТЕ