Srbac: „Žabac“ organizovao džipijadu

Na ovogodišnjoj srbačkoj „Džipijadi“, koja je održana proteklog vikenda  na planini Motajici, okupilo se  75 učesnika sa 35 vozila iz Banjaluke, Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Srpca.

Republika Srpska 02.06.2015 | 17:05
 Srbac: „Žabac“ organizovao džipijadu

Organizator ove smotre  snažnih „četvorotočkaša“  bio je, vjerovali ili ne,  srbački Ronilački klub „Žabac“,  kome su, pored ljubavi prema ovom ekstremnom sportu, u prvom planu bili humanitarni razlozi.

Učesnici su krenuli iz Srpca, a cilj je bio najviši vrh planine Motajice -  Gradina, na nadmorskoj visini od 652 metra. Nakon savlađivanja veoma teških, ali dobro obilježenih staza,  uz neizbježne zgode i nezgode, vozači su stigli na odredište gdje je organizovano druženje  i zabava uz piće i večeru.

Nakon podmirenja svih troškova ove manifestacije, ostalo je 485 maraka, što će se, prema riječima predstavnika Ronilačkog kluba „Žabac“ Srbac, Milorada Lepira, iskoristiti za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za najugroženije porodice u ovoj opštini.

Humanitarni paketi biće distribuirani preko Crvenog krsta Srbac. Lepir se zahvalio na razumjevanju i pomoći sponzorima i donatorima ove akcije, među kojima su se posebno istakle firme: Mesnica „Dragan“, Banjalučka pivara, „Komunalac“, „Likord Company“, pekare „Sunce“, „Vicko“ i Pekoteka „Kwy-kwy“.

-Drago nam je što ćemo na ovaj način pomoći nekoliko porodica  koje teško žive i nadamo se da će ovakve i slične  zabavne manifestacije humanitarnog karaktera organizovati i drugi klubovi i udruženja – kaže Milorad Lepir iz Ronilačkog kluba „Žabac“ i dodaje da je njihova pomoć simbolična ali od srca.

Autor: Savo Keser

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re

02.06.2015 17:31

Hajmo dežurni kritičari...možda je i ovde Baja umiješao prste

ODGOVORITE