Само једном човјек буди, не лажи ме

Кабадахијски начин вођења ентитета довео је исти пред економски и политички банкрот.

Република Српска 02.06.2015 | 12:55
Само једном човјек буди, не лажи ме

Краткотрајни, 24-часовни, излазак Игора Радојичића из Клуба Посланика СНСД у Народној Скупштини РС ваљда је и последњим оптимистима, али не и РТРС, сигнал да од Милорада Додика и његове дугогодишње владавине на концу нема ништа. Велика нула.

Камен се кренуо котрљати и неће га зауставити нити један патетични твит бившег Предсједника Скупштине и човјека који много воли да о себи говори у другом лицу, рачунајући ваљда да у том другом лицу има нешто више образа и личног става.

Кабадахијски начин вођења ентитета довео је исти пред економски и политички банкрот. Укупан дуг Републике Српске је 5 и по милијарди марака. И расте! Задуживања код комерцијалних банака, задуживање трезорским записима, задуживање код међународних банака једина је развојна карта овог СНСД-а и партнера му у власти. СНСД је имао већину и превласт у свим сферама власти, могао је преокрене земљу и покрене је, а погледајте сами око себе шта су направили. Осим ако не вјерујете својим очима, већ њима.

У власти сједе грамзиви дилетанти, са вишком ега и мањком аргумената. Политички ова аутистична власт нема у свијету ни једног корисног партнера и савезника до прескупо плаћених лобиста који не служе ничему. Ријетки из свијета који дођу и буду угошћени у згради Владе, најскупљем административном здању у регији, исмијавају касније непотребно велике, бескорисне кичасте кабинете у које није уграђен ни један домаћи производ.

Раскошна зграде Владе као јединствен симбол политичке импотенције наслања се на трошни вртић са оградом која се распада, са малишанима који су тако од малих ногу свједоци једне раскалашне и умно сакате амбиције. Ту дјецу ова власт је задужила чим су се родили. А чека их разваљен образовни систем. Чекају их понижени љекари у здравству. Чекају их незадовољни и немоћни родитељи.

Паре од продаје Телекома потрошене су у једнократне манифестационе пројекте и финансирање сулудих бизнис планова Милорадових другара и савјетника који су пропали и прије него су почели. Пред међународним судовима инвеститори најављивани као спасиоци туже данас Републику Српску за неиспуњене услове тајних Уговора на милионске износе а без и да су уложили и једну марку овдје.

Бирач, пропао. Рафинерија, пропада. Гацко упитно. Прескупи ауто пут још дуго неће да води нигдје.

Бескарактерни, кратковиди, тирански вођа опсједнут моћу и спреман на криминалне погрешке довео је своју мисију до краја. Које год подручје друштва погледате ова Власт га је згазила у корист један посто друштва. Резултат је апатија, безнађе, разочарење, узнапредовали национализам и нетолеранција у сврху једнократних политичких циљева.

Резултат је погрешно усмјерен бијес.

Резултат је и то да од овако катастрофалне власти народ излаз мора тражити у овако катастрофалној опозицији.

На концу, посљедице оваквог чињења Милорада Додика су увелико ту, као и посљедице оваквог нечињења народа који овај циркус скоро деценију већински посматра мирно и са потпуним одобравањем.

Ријетки који су говорили, НЕ ВАЉА, анатемисани су, обиљежени и прозвани сваки пут када су проговорили.
Накнадна памет можда донесе неку корист некој наредној генерацији. Овој не. Нема те позитивне математике са волико нула. Ова народна већина ће се тако морати суочити са собом на најбруталнији начин и ако буде среће, можда извуче и неку поуку.

И то ће, а ако се деси, бити какав такав корак овог друштва напријед.

Извор: Бука (Аутор: Александар Трифуновић)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

02.06.2015 11:03

Реолуција! Назалост нема друге!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја до јаја

02.06.2015 11:04

На крају це Федреција купити РС за једну КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

02.06.2015 11:07

СВАКА ЦАСТ НА КОМЕНТАРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

02.06.2015 11:07

Као и увијек "у сриду" Александре. Браво !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

02.06.2015 11:10

Овај плаценик америцки ме страсно нервира.Само да ми скинемо бају,па цемо и вас да се рјесавамо,новинара финансираних од НЕД-а,остре нуле и осталих нво проданих дуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

02.06.2015 12:50

А зар нису Додикови плаћеници:Обрад Кесић,Џевад Галијашевић, Мирсад Кебо, Емир Кустурица,Григорије,Емил Влајки,Лазански.... и многи други!Браво за текст, једина нАда остаје: МИЛЕ: МОЖЕШ КАКО ХОЋЕШ АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЋЕШ!!!!

Name

Брод

02.06.2015 13:17

ТИ си плаћеник режима или си потупана б....а.

Name

лука

02.06.2015 11:12

Додик це владати све док има подрску народа у Републици Српској,а има сто је доказано на изборима. Ви плаценици и послусници Бакира Изедбеговица мозете да сањате то вам нико не мозе забранити али сан вам се никада неце остварити. Република Српска це опстати ма колико је ви нападали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нетрални

02.06.2015 11:46

А шта мислиш са киме би СНСД био у коалицији на државном нивоу да су успјели ући на власт, односно да су СДА и ДФ изабрали њих умјесто савеза за промјене? Са британским лабуристима?

Name

утопија

02.06.2015 11:14

Унистите нас пљацкама,лазима довели су у најгору фазу безнадја и апатије.Људи не вјерују висе никоме и ниста им од обецаног није испуњено. Опсти неред и пропаст. После њих горе од потопа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љиљан

02.06.2015 11:15

Сад би му пасао референдум.2017 је касно јер Баје неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

02.06.2015 11:23

браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

02.06.2015 11:27

пси лају, каравани пролазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

02.06.2015 11:33

Јос мало па це Федерација изаци на референдум за отцепљење од РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радислав

02.06.2015 11:42

Добар текст само не знам зашто сви новинари када пишу негативно о Додику увјијек криткују и опозицију. Ко је крив за оваково стање ?Па зар нема нимало одговорности новинара самих за овакву ситуацију. Чак и на најмањи миг Милорада Додика деведесет одсто медија без имало критичког размишљања је спреман да расчеречи било кога из опозиције па макар у питању биле и тривијалне ствари док се Додику и његовим пајтосима толеришу милионске крађе. Управо то је један од разлога што је Додик остао на власти овако дуго јер се јавности пласира утисак да су сви исти и то је управо кључ за опстанка Додиковог лоповског режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

02.06.2015 11:59

Ста је то овај рекао сто вец просјецан градјанин није знао?Оцито је било потребно да у складу са "пројектом" преливања супљег у празно написе јос један цланак и помоли се против изгласавања новог Закона о јавности финансирања НВО.А Јавност тих података би нам вјероватно показала колико дотицни зарадјује од продаје демократије. Не волим бају, секту и твитија али ниста ми дрази нису ови сто нас демократски освјезавају попут преосвијестеног Трифуновица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крки

02.06.2015 12:14

Свако свој Хљеб зарађује како зна и умије. Тако и Саша ,да би оправдао средства а која нису мала Рођаци ,од својих Финанцијера ,мора да халабуче на сва звона. Брате кад те толика памет снашла опробај се у политици ,оснује странку и мијењај друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

02.06.2015 12:16

Ебо те јос има кретена који размисљају о страним слузбама и поткупљеној опизицији и појединцима као Александар, а кладим се да половица таквих данас јос није руцала... а и сутра не зна ста це са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

02.06.2015 15:26

Веома си некултуран а о твом познавању рада страних, обавјештајних и других служби могу само рећи да вјероватно не знаш како то функционише.Поз.

Name

Брука

02.06.2015 12:40

Ви сте брука а не бука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велко браво

02.06.2015 13:46

Ацо увјек си био прави,ниси се продао ко Скоро.Раја те воли и један си од ретких који су схватили да није све у проклетим парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сузy

02.06.2015 14:23

Свака част Александре!

Name

пујдо

02.06.2015 14:29

Ала вуку опозицију за нос брате мили. Па није политика тако наивна несрецни Дзаферовици. Игор и Додик су интелигентни типови са најјацим образовањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.06.2015 14:49

Тешка пропаст,овде нема напретка никад а можда ни тад,5 милијарди је и превише за њемачки буџет,ми живимо у колапсу система.Једно је јасно,владајући и они око њих на све начине користе ситуацију да намакну коју стоју хиљада и бјежи у Београд или даље,па то је бар свима јасно. Било која нова власт да дође ће затећи катастрофално стање,ништа неће моћи учинити,кола иду низбрдо и убрзавају,ко изађе задњи нека угаси свјетло,ајд уздравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА луку

02.06.2015 15:05

Ајде не лупетај,свака му је на мјесту.Такви као ти се изгледа боје,да не зазиви правна дрзава.У оваквој дрзави не мора нико одговарати,сто теби изгледа одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАНКО

02.06.2015 15:11

Браво за текст,али ми Срби сами себи,па и другима правимо проблеме, ми без проблема не знамо да зивимо.То је назалост, наса прослост,садасњост и будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбт

02.06.2015 15:43

Неко од коментатора рече ,Раја те воли,То знамо, али би и ми Срби хтјели да га заволимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕТИ ЈОВАН

02.06.2015 17:01

ДЕМОКРАТИЈА ЈЕ ОБЛИК ВЛАСТИ КОЈИ НА НАЈБОЉИ НАЧИН ДОКАЗУЈЕ ДА НАРОД ИМА ОНАКВУ ВЛАСТ КАКВУ ЗАСЛУЗУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

02.06.2015 17:38

Лука ти си (никада ово јос нисам написао) један тотални кретен. Лицис ми (по коментарима, а мозда ти то и годи) на СВОГ вец бивсег председника.

ОДГОВОРИТЕ