РГ: Дош'о је и тај дан! Нолетов рецепт за Рафу је...

Први играч света Новак Ђоковић рекао је да је четвртфинале Ролан Гароса против Рафаела Надала вероватно највећи изазов који тренутно може да има у тенису, али је нагласио да зна шта треба да ради.

Тенис 02.06.2015 | 14:20
РГ: Дош'о је и тај дан! Нолетов рецепт за Рафу је...

"Ето, дошли смо до тог меча који је жељно ишчекиван. Четвртфинале ће бити тешко, то је вероватно највећи изазов који могу да имам у тенису, победити Надала на Ролан Гаросу. Његов скор који има на овом терену (70 победа и један пораз) довољно говори о њему", рекао је Ђоковић.

Он је победио Ришара Гаскеа у три сета, 6:1, 6:2, 6:3, и тако изборио четвртфинале против Надала, рекордера по броју освојених гренд слемова у Паризу.

Шпанац важи за најбољег играча на шљаци свих времена, а у Паризу је увек побеђивао Ђоковића, укључујући и полуфинале 2013, када се играло пет сетова, али је Новак нагласио да зна шта треба да ради и који би рецепт могао бити примењен.

"Имао сам неколико мечева у којима сам био врло близу да га победим, поготово 2013. и то ми улива наду да могу да победим и сада. Наравно да ћу ући у меч са жељом да победим. Самопоуздање од броја победа ове сезоне ће ми помоћи, пробаћу да будем психички чврст, да имам висок интензитет, правилан, позитиван приступ мечу у сваком погледу. Ипак, игра се у три добијена сета, а ми причамо о Надалу на шљаци. Опет, свестан сам да треба да играм на врхунцу да бих успео да га победим. Знам шта треба да радим, а и он, са друге стране, осећа велики притисак", рекао је Ђоковић.

Надал је после серије лоших резултата на шљаци и дугог одсуства пао на седмо место ранг-листе.

"Јесте четвртфинале чудна ситуација, јер смо и он и ја на врхунцу наших каријера у последњих пет година, сличних смо година и тренутно стање на рејтингу није реално стање, али то је тако како јесте и морам да се суочим са тим, као и он што мора да се суочи, јер ни за њега ово није био најповољнији меч, али шта је ту је. Обојица ћемо ући са жељом да победимо", рекао је Ђоковић.

Меч против Гаскеа деловао је рутински за репрезентативца Србије.

"Прва три гема трајала су више од 20 минута и мислим да сам ту успео да сломим отпор, пре свега физички, јер он није претерано спреман играч. Више је играо на таленат и на вештину удараца коју има, али сам свестан да су два дуга меча овде сигурно утицала да не буде толико свеж. После трећег гема ствари су дошле на своје место", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало и у чему је тајна лакоће с којом Ђоковић игра.

"Не постоји једна реч која може да дефинише моју игру или успех или сам наступ на терену. То је склоп околности који су саставни део мене као личности, моје игре, вештине удараца на којима сам радио. А пре самог рада ту је воља да се напредује, да се изађе сваки дан на терен, да пронађете мотивацију да играте сваког дана на високом нивоу. Ако немате вољу, немате покретачку снагу за рад. Рад без воље и циља нема смисла", рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар