RG: Doš'o je i taj dan! Noletov recept za Rafu je...

Prvi igrač sveta Novak Đoković rekao je da je četvrtfinale Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala verovatno najveći izazov koji trenutno može da ima u tenisu, ali je naglasio da zna šta treba da radi.

Tenis 02.06.2015 | 14:20
RG: Doš'o je i taj dan! Noletov recept za Rafu je...

"Eto, došli smo do tog meča koji je željno iščekivan. Četvrtfinale će biti teško, to je verovatno najveći izazov koji mogu da imam u tenisu, pobediti Nadala na Rolan Garosu. Njegov skor koji ima na ovom terenu (70 pobeda i jedan poraz) dovoljno govori o njemu", rekao je Đoković.

On je pobedio Rišara Gaskea u tri seta, 6:1, 6:2, 6:3, i tako izborio četvrtfinale protiv Nadala, rekordera po broju osvojenih grend slemova u Parizu.

Španac važi za najboljeg igrača na šljaci svih vremena, a u Parizu je uvek pobeđivao Đokovića, uključujući i polufinale 2013, kada se igralo pet setova, ali je Novak naglasio da zna šta treba da radi i koji bi recept mogao biti primenjen.

"Imao sam nekoliko mečeva u kojima sam bio vrlo blizu da ga pobedim, pogotovo 2013. i to mi uliva nadu da mogu da pobedim i sada. Naravno da ću ući u meč sa željom da pobedim. Samopouzdanje od broja pobeda ove sezone će mi pomoći, probaću da budem psihički čvrst, da imam visok intenzitet, pravilan, pozitivan pristup meču u svakom pogledu. Ipak, igra se u tri dobijena seta, a mi pričamo o Nadalu na šljaci. Opet, svestan sam da treba da igram na vrhuncu da bih uspeo da ga pobedim. Znam šta treba da radim, a i on, sa druge strane, oseća veliki pritisak", rekao je Đoković.

Nadal je posle serije loših rezultata na šljaci i dugog odsustva pao na sedmo mesto rang-liste.

"Jeste četvrtfinale čudna situacija, jer smo i on i ja na vrhuncu naših karijera u poslednjih pet godina, sličnih smo godina i trenutno stanje na rejtingu nije realno stanje, ali to je tako kako jeste i moram da se suočim sa tim, kao i on što mora da se suoči, jer ni za njega ovo nije bio najpovoljniji meč, ali šta je tu je. Obojica ćemo ući sa željom da pobedimo", rekao je Đoković.

Meč protiv Gaskea delovao je rutinski za reprezentativca Srbije.

"Prva tri gema trajala su više od 20 minuta i mislim da sam tu uspeo da slomim otpor, pre svega fizički, jer on nije preterano spreman igrač. Više je igrao na talenat i na veštinu udaraca koju ima, ali sam svestan da su dva duga meča ovde sigurno uticala da ne bude toliko svež. Posle trećeg gema stvari su došle na svoje mesto", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo i u čemu je tajna lakoće s kojom Đoković igra.

"Ne postoji jedna reč koja može da definiše moju igru ili uspeh ili sam nastup na terenu. To je sklop okolnosti koji su sastavni deo mene kao ličnosti, moje igre, veštine udaraca na kojima sam radio. A pre samog rada tu je volja da se napreduje, da se izađe svaki dan na teren, da pronađete motivaciju da igrate svakog dana na visokom nivou. Ako nemate volju, nemate pokretačku snagu za rad. Rad bez volje i cilja nema smisla", rekao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar