Грбић незадовољан приступом игри првог викенда СЛ!

Тренер одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да није задовољан приступом његове екипе утакмици против Бразила у Светској лиги.

Остали спортови 02.06.2015 | 00:00
Грбић незадовољан приступом игри првог викенда СЛ!

Одбојкаши Србије изгубили су у Бело Хоризонтеу од Бразила са 3:1, у другој утакмици првог викенда Групе А Прве дивизије Светске лиге. Српски репрезентативци су у петак изгубили са 2:3.

"Потпуно погрешан приступ утакмици, били смо празни, као да нам није драго што смо ту. Не видим разлог за то, покушавао сам то да променим. Није био проблем у тактици да ћемо наићи на репрезентације и играче о којима немамо много података. Али то не значи да престанемо да играмо, поготово у оним стварима у којима већ видимо шта ће се догодити, високе лопте, померен пријем или неке ствари које ми морамо да радимо када је лопта у нашим рукама", рекао је Грбић после меча.

"У том смислу није ми се свидело како смо одиграли прва два сета, од трећег па надаље је било мало другачије. Било је добрих потеза, видела се већа жеља и то је резултирало сетом у нашу корист, док је један сет био изједначен, имали смо шансе али их нисмо искористили", додао је бивши репрезентативац.

Грбић је рекао да мора много да ради са екипом.

"Имамо много посла не само на тактици и физичкој припреми и уигравању, него на компоненти која је најважнија, а то је морал. Приступ утакмици, да сви морамо, без обзира на форму, да желимо да играмо најбоље што можемо у том моменту и дамо све од себе. Ако наше најбоље није довољно добро за тај моменат, у реду, али у прва два сета то није био случај", рекао је Грбић.

Селектор је додао да се Драган Станковић повредио на тренингу и да ће имати неколико дана паузе.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин рекао је да би екипа требало да буде задовољна игром, али не и бројем бодова у Бразилу.

"Мало је један бод с обзиром како смо играли и какве смо шансе пропустили у оба меча. Два-три бода би била супер, али идемо даље. Само један бод носимо у Италију, али игром би у суштини требало да будемо задовољни. Коцкице долазе на своје место, играмо све боље из дана у дан. У Италији идемо на две победе", рекао је Подрашчанин.

У склопу другог викенда Групе А одбојкаши Србије ће у петак и недељу играти у Пезару против Италије. Одбојкаш Марко Ивовић рекао је да екипа мора да исправи грешке.

"Имали смо много неискоришћених шанси и више него у првом мечу. Много смо грешили, првенствено ја, кренувши од сервиса. Почетак је, треба времена да се екипа уигра и смањи грешке, али надам се да ће све бити како треба у наредним мечевима", рекао је Ивовић.

Коментари / 0

Оставите коментар