Вучић са Бајденом о подршци Србији

Председник Владе Србије Александар Вучић боравиће од уторка, 2. јуна, до четвртка, 4. јуна, у званичној посети САД, на позив америчког потпредседника Џозефа Бајдена.

Србија 31.05.2015 | 18:53
Вучић са Бајденом о подршци Србији

Како је најављено, Вучић ће током посете разговарати са Бајденом и другим америчким званичницима о билатералним односима, економској сарадњи и подршци Вашингтона европском путу Србије.

Према саопштењу Владе Србије, првог дана званичне посете, премијер Вучић састаће се представницима највећих америчких компанија, као што су Џенерал електрик, Мајкрософт, НЦР, након чега је планиран сусрет са замеником америчког државног секретара Ентонијем Блинкеном, а нешто касније и са представницима српске дијаспоре у САД.

Током другог дана посете, предвиђен је званичан сусрет Вучића и потпредседника САД Џозефа Бајдена у Белој кући.

Истога дана председник српске Владе разговараће и са председавајућим Сенатског комитета за оружане снаге, сенатором Џоном Мекејном.

Након тога следе сусрети са копредседавајућима Српског кокуса, конгресменима Тедом Поом и Емануелом Кливером, као и са председавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенатором Роном Џонсоном.

У четвртак, 4. јуна, премијер Вучић посетиће Универзитет Џонс Хопкинс, где ће имати излагање, а након тога наставити низ сусрета са члановима Комитета и Поткомитета за спољне послове Сената САД.

Српски премијер је раније оценио да је предстојећа посета САД веома важна за Србију и најавио да ће се састати са америчким државницима и представницима великог броја америчких компанија.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Алан Форд

31.05.2015 18:16

Једва чекам да се врати из Америке. Нисам га дуго чуо како се хвали. Надам се да ову прилику неће пропустити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

31.05.2015 18:26

...НИЈЕ ЛАКО ПРИЗНАТИ, АЛИ ЧОВЈЕК ИДЕ ПО МИШЉЕЊЕ. СРБИЈА ЈЕ У ПРОЦЈЕПУ ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ, УСА И ЊЕМАЧКЕ. СВИ БЕЗ ИЗУЗЕТКА НА НАМА (ПРОСТОРИМА ЕX ЈУ) ТРЕНИРАЈУ СТРОГОЋУ. НА ЖАЛОСТ СВИХ НАС, АЛИ ЈЕ ТАКО. ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО СВИ ОНИ ХОЋЕ СА НАМА ДА УПРАВЉАЈУ, АЛИ НИКО ДА НАС ПРИСАЈЕДИНИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд

31.05.2015 18:57

Знаци , ми смо задњи бастион глупости . Браво за Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумадинац

01.06.2015 07:09

Нисте, ви сте последњи бастион српства и самопостовања на Балкану! То ти казе Србин из Србије! 15 год се улизујемо, 15 год поданицки се понасамо, безрезервна послусност, испоруцујемо људе, продајемо фирме и земљу... И???!!! Боље нам је? Зивимо лепо? Плате су нам веце него код вас??!! Дрз те се Срби!!!