Vučić sa Bajdenom o podršci Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od utorka, 2. juna, do četvrtka, 4. juna, u zvaničnoj poseti SAD, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena.

Srbija 31.05.2015 | 18:53
Vučić sa Bajdenom o podršci Srbiji

Kako je najavljeno, Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

Prema saopštenju Vlade Srbije, prvog dana zvanične posete, premijer Vučić sastaće se predstavnicima najvećih američkih kompanija, kao što su Dženeral elektrik, Majkrosoft, NCR, nakon čega je planiran susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Tokom drugog dana posete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beloj kući.

Istoga dana predsednik srpske Vlade razgovaraće i sa predsedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.

Nakon toga slede susreti sa kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić posetiće Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

Srpski premijer je ranije ocenio da je predstojeća poseta SAD veoma važna za Srbiju i najavio da će se sastati sa američkim državnicima i predstavnicima velikog broja američkih kompanija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

31.05.2015 18:16

Jedva čekam da se vrati iz Amerike. Nisam ga dugo čuo kako se hvali. Nadam se da ovu priliku neće propustiti.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

31.05.2015 18:26

...NIJE LAKO PRIZNATI, ALI ČOVJEK IDE PO MIŠLJENJE. SRBIJA JE U PROCJEPU IZMEĐU RUSIJE, USA I NJEMAČKE. SVI BEZ IZUZETKA NA NAMA (PROSTORIMA EX JU) TRENIRAJU STROGOĆU. NA ŽALOST SVIH NAS, ALI JE TAKO. PROBLEM JE ŠTO SVI ONI HOĆE SA NAMA DA UPRAVLJAJU, ALI NIKO DA NAS PRISAJEDINI..

ODGOVORITE
Name

Pd

31.05.2015 18:57

Znaci , mi smo zadnji bastion gluposti . Bravo za Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Sumadinac

01.06.2015 07:09

Niste, vi ste poslednji bastion srpstva i samopostovanja na Balkanu! To ti kaze Srbin iz Srbije! 15 god se ulizujemo, 15 god podanicki se ponasamo, bezrezervna poslusnost, isporucujemo ljude, prodajemo firme i zemlju... I???!!! Bolje nam je? Zivimo lepo? Plate su nam vece nego kod vas??!! Drz te se Srbi!!!