Порно глумци ће носити заштитне наочаре?

Порно звезде ће можда ускоро морати да носе заштитне наочаре током снимања секси сцена.

Занимљивости 31.05.2015 | 18:07
Порно глумци ће носити заштитне наочаре?

Нова правила која је предложило Одељење за заштиту на раду и здравствене стандарде Министарства за рад у Калифорнији, подразумевају да поједине звезде носе заштиту за очи током снимања одређених сцена.

Правила која још нису усвојена, уводе строге стандарде хигијене и стављају ван закона многе праксе у порнографији.Продуцентске куће, глумци, па чак и неки здравствени радници, сматрају да су таква правила непотребна.

„Ови прописи намењени су болницама, а не сету филмова за одрасле“, каже Дајен Дјук, извршни директор Коалиције за слободан говор, трговинске асоцијације у индустрији забаве за одрасле.Она каже да ће такви прописи стигматизовати глумце и довести под знак питања комплетну индустрију.

Иначе, у Калифорнији се деценијама снимало највише порно филмова у Америци. Међутим, од недавно критичари покушавају да угасе ту индустрију, па је у Лос Анђелесу усвојен закон о обавезном ношењу кондома на сету. Због тога је продукција опала за више од 90 процената.

Калифорнија и Њу Хемпшир су једине две земље у САД у којима је експлицитно дозвољено снимање филмова за одрасле, иако ни у другим земљама то није незаконито.

Због закона о кондому, продуценти порно филмова почели су да бирају локације изван Лос Анђелеса, а компаније страхују да ће нови пропис о наочарима, уколико буде усвојен, задати коначни ударац индустрији.Предложено правило је дело једног човека: Мајкла Вајнштајна, председника Фондације за борбу против сиде.

Већ годинама он критикује порно индустрију због неодговорног односа према глумцима, а пре пет година затражио је од државних агенција строже хигијенске стандарде на сетовима.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

31.05.2015 17:07

....а шлемови на главе ?

ОДГОВОРИТЕ