Од сутра на снази ССП између БиХ и ЕУ

Сутра ступа на снагу Споразум о стабилизацији и придруживању између БиХ и ЕУ, чији је циљ припрема земље за будуће чланство у Унији.

Босна и Херцеговина 31.05.2015 | 16:12
Од сутра на снази ССП између БиХ и ЕУ

"Споразум о стабилизацији и придруживању представља оквир за односе ЕУ и БиХ. Овај споразум постепено успоставља подручје слободне трговине између ЕУ и те земље", саопштено је раније из Брисела.Овим документом се "утврђују заједнички политички и економски циљеви и охрабрује регионална сарадња".

"У контексту приступања Европској унији, споразум служи као основа за провођење процеса приступања", наводи се у саопштењу.Ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању даће оквир који омогућава БиХ озбиљне искораке и рад на потребним реформама, оцијенио је специјални представник ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк.

Вигемарк је раније као кључне навео економске и реформе у систему социјалне заштите, те оне које се односе на владавину права.Оцијенивши да многи у БиХ желе да виде конкретан напредак у односима БиХ и ЕУ, Вигемарк је нагласио да ће неопходне реформе морати да буду у складу са стандардима ЕУ.

Специјални представник ЕУ обећао је помоћ БиХ да спроведе реформе.Савјет ЕУ усвојио је 21. априла одлуку о закључењу Споразума о стабилизацији и придруживању са БиХ.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дејанпд

31.05.2015 15:48

Ми већ имамо готово све потребне законе, опорезовано све што је било могуће, репресија на сваком ћошку, а за проводјење тих закона ћете се морати потрудити, све што још треба урадити то је смањити корупцију, усвојити стандарде и примјенити када је јавна управа у питању, отпустити вишкове и преусмјерити новац у социјална давања, измјенити прописе о правима незапослених и укључити их у социјална давања, као и прописе о дјеци и дати им бесплатно све до бар 10 године. сатницу у привреди лимитирати доњом границом на бар 2 евра и онда пољопривреда, задруге, приватизација електро и дрвног сектора. До тад смо већ у власништву ММФ-а и пријатеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

31.05.2015 16:27

Оно чему се баш радујем је да држава неће више моћи наплаћивати царину то јест порез на половну робу а и на никакву робу коју купим у ЕУ. Сада је ситуација оваква: Одем у ЕУ, купим 12 година старо ауто за 1000Еур. Папирологија и пут ме коштају 500Еура. Узму ми и порез на ту половну робу око 600ЕУР. Дакле више му коштају бандити који се благословом такозване државе уграде на то ауто него само ауто. Ужас. И сви ћуте. Сматрају ваљда да тако мора бити. Стока. Како могу наплаћивати порез на половну робу? Ако нема царине онда нема ни пореза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Половне ствари

31.05.2015 20:24

Порез на половне ствари се плаца у ЕУ-у. Не знам засто људе називас стоком јер си порез на старо вец платио на лицу мјеста само сто не знас језик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

31.05.2015 20:28

Ех док још у јулу у БиХ дође фрау Меркел па стисне мало ове наше главешине можда кренемо напријед. Нашим је довољно запријетити ако не почнете са реформама нема пара извана, а какви су сви наши буџети празни то сви врло добро знамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куце

31.05.2015 20:30

У ЕУ се плаца порез на њих годисњи такодјер на станове. Има тога јос. Залицете времена иза вас. У ЕУ морате имати новац али и папире о поријеклу и тако даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

01.06.2015 05:24

Залице Спириц, Скрбиц и Тегелтије. Сигутно неце залити постен свијет.

Name

родјо

31.05.2015 21:05

Ова застава ми не одговара стању на терену.Ако има каква застава Сицилијанске МАФИЈЕ, висе би одговарала.

ОДГОВОРИТЕ