РГ: Ана први пут у 1/4-финалу од 2008.!

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале Ролан Гароса тријумфом над Рускињом Јекатерином Макаровом у три сета.

Тенис 31.05.2015 | 16:00
РГ: Ана први пут у 1/4-финалу од 2008.!

Ивановићева је до победе дошла са 7:5, 3:6, 6:1, после једног сата и 39 минута игре и тако се први пут од 2008. године се нашла у четвртфиналу у Паризу.

Подсетимо, Ана је тада освојила свој први и једини Грен слем трофеј, а у четвртфиналу је чека сусрет са бољом из меча између Украјинке Елине Свитолине и Ализе Корне из Француске.

Ток меча:

Од самог почетка у дуелу Ивановићеве и Макарове је виђена велика борба, а Рускиња је одмах дошла до брејка. Ана је имала велике проблеме са сервисом, које је Макарова користила, а тако је било и са првом брејк лоптом која јој се указала. Руска тенисерка је наставила у истом ритму на свом сервис гему, иако ју је Ана мало намучила, да би потврдила тај брејк и повела са 2:0.

Српска тенисерка је од тада заиграла боље, имала је сигуран сервис, а потом је узвратила брејком за изједначење 2:2, а врло брзо и преузела вођство. Међутим, одмах после петог гема је уследио прекид због кише у Паризу.

Меч је настављен тек после два и по сата, а Макарова је била сигурна на свом сервису. Ивановићева је узвратила истом мером, а потом одиграла одлично са основне линије и тако стигла до 0:30, али због својих грешака није могла више, па је Рускиња изједначила - 4:4.

У наредна три гема обе су биле сигурне на својим сервисима, а Ана је искористила прилику која јој се указала у 12. гему и направила брејк захваљујући којем је освојила први сет.

Рускиња је, међутим, после губитка првог сета, у другом заиграла боље и одмах одузела сервис Ивановићевој, а потом га сигурним сервис гемом потврдила. Иако је Ана подигла ниво своје игре, никако није успевала да дође до шансе да врати брејк Макаровој, па је Рускиња одржавала предност.

Српска тенисерка, за разлику од првог сета, није много ризиковала, па тако није ни могла да припрети веома расположеној Макаровој. Својој ривалки је тако у деветом гему лако омогућила 0:30 својим лошим сервисом, а потом и прву сет лопту. Руска тенисерка је то искористила и успела да уведе меч у трећи сет.

Ана је агресивно ушла у трећи сет, што јој се исплатило, јер је одмах стигла до брејка. Макарова је покушала да јој припрети на сервису у наредном гему, али се српска тенисерка одлично одбранила и повела 2:0.

Ивановићева је наставила са веома добром игром, па је резултат тога стигао у петом гему, када је поново одузела сервис Макаровој и повела са 4:1. Ана ту није стала, рутински је освојила наредна два гема, искористила прву меч лопту и заслужено славила.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивља јабука

31.05.2015 14:06

Браво мала! Ем си и згодна и лијепа ем си таленат ем си велики радник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

31.05.2015 16:47

Ем је цорава.Овај сваба је ,после Риберија, најрузнији фудбалер у Бундес лиги.