RG: Ana prvi put u 1/4-finalu od 2008.!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa trijumfom nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom u tri seta.

Tenis 31.05.2015 | 16:00
RG: Ana prvi put u 1/4-finalu od 2008.!

Ivanovićeva je do pobede došla sa 7:5, 3:6, 6:1, posle jednog sata i 39 minuta igre i tako se prvi put od 2008. godine se našla u četvrtfinalu u Parizu.

Podsetimo, Ana je tada osvojila svoj prvi i jedini Gren slem trofej, a u četvrtfinalu je čeka susret sa boljom iz meča između Ukrajinke Eline Svitoline i Alize Korne iz Francuske.

Tok meča:

Od samog početka u duelu Ivanovićeve i Makarove je viđena velika borba, a Ruskinja je odmah došla do brejka. Ana je imala velike probleme sa servisom, koje je Makarova koristila, a tako je bilo i sa prvom brejk loptom koja joj se ukazala. Ruska teniserka je nastavila u istom ritmu na svom servis gemu, iako ju je Ana malo namučila, da bi potvrdila taj brejk i povela sa 2:0.

Srpska teniserka je od tada zaigrala bolje, imala je siguran servis, a potom je uzvratila brejkom za izjednačenje 2:2, a vrlo brzo i preuzela vođstvo. Međutim, odmah posle petog gema je usledio prekid zbog kiše u Parizu.

Meč je nastavljen tek posle dva i po sata, a Makarova je bila sigurna na svom servisu. Ivanovićeva je uzvratila istom merom, a potom odigrala odlično sa osnovne linije i tako stigla do 0:30, ali zbog svojih grešaka nije mogla više, pa je Ruskinja izjednačila - 4:4.

U naredna tri gema obe su bile sigurne na svojim servisima, a Ana je iskoristila priliku koja joj se ukazala u 12. gemu i napravila brejk zahvaljujući kojem je osvojila prvi set.

Ruskinja je, međutim, posle gubitka prvog seta, u drugom zaigrala bolje i odmah oduzela servis Ivanovićevoj, a potom ga sigurnim servis gemom potvrdila. Iako je Ana podigla nivo svoje igre, nikako nije uspevala da dođe do šanse da vrati brejk Makarovoj, pa je Ruskinja održavala prednost.

Srpska teniserka, za razliku od prvog seta, nije mnogo rizikovala, pa tako nije ni mogla da pripreti veoma raspoloženoj Makarovoj. Svojoj rivalki je tako u devetom gemu lako omogućila 0:30 svojim lošim servisom, a potom i prvu set loptu. Ruska teniserka je to iskoristila i uspela da uvede meč u treći set.

Ana je agresivno ušla u treći set, što joj se isplatilo, jer je odmah stigla do brejka. Makarova je pokušala da joj pripreti na servisu u narednom gemu, ali se srpska teniserka odlično odbranila i povela 2:0.

Ivanovićeva je nastavila sa veoma dobrom igrom, pa je rezultat toga stigao u petom gemu, kada je ponovo oduzela servis Makarovoj i povela sa 4:1. Ana tu nije stala, rutinski je osvojila naredna dva gema, iskoristila prvu meč loptu i zasluženo slavila.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

31.05.2015 14:06

Bravo mala! Em si i zgodna i lijepa em si talenat em si veliki radnik.

ODGOVORITE
Name

Milun

31.05.2015 16:47

Em je corava.Ovaj svaba je ,posle Riberija, najruzniji fudbaler u Bundes ligi.