Рукометна ЛШ: У финалу Веспрем - Барселона!

Веспрем предвођен Момиром Илићем и Мирком Алиловићем стигао преко Кила до финала Фајнал фор а Лиге шампиона у Келну. У недељу за титулу са Барселоном, која је у првом полуфиналу била боља од Киллцеа.

Остали спортови 31.05.2015 | 16:20
Рукометна ЛШ: У финалу Веспрем - Барселона!

За титулу рукометног првака Европе у недељу ће се борити Барселона и Веспрем!

То је епилог полуфиналних мечева на Фајнал фору Лиге шампиона у Келну. Шпански првак био је бољи од пољског Килцеа, док је Веспрем направио изненађење савладавши фаворизовани Кил.

Мађари су заслужено победили 31:27 (13:13)!

Веспрем су до другог финала у историји клуба (прво играли пре 13 година и тесно поражени у два меча од Магдебурга) предводили најбољи стрелац Лиге шампиона Момир Илић и сјајни хрватски чувар мреже Мирко Алиловић.

Капитен "орлова" постигао је осам голова из 12 покушаја, један више од мађарских ведета Ђерђа Ивачика (7/10) и Ласла Нађа (7/12). Алиловић је у преломним моментима зауставио врло тешке ударце рукометаша немачког шампиона, а посебно у последњих неколико минута.

Исланђанин Арон Палмарсон био је фантастичан у екипи Кила са девет голова (9/7), али осим Кањељаса (5/5) није имао подршку саиграча, поготово бекова Марка Вујина (2/7) и очајног Домогоја Дувњака (0/4). Ни одлични голман Андреас Паличка бројним интервенцијама није помогао да се Кил пласира у осмо финале и бори за четврту титулу првака Европе.

Уласком хрватског голмана у 15. минуту, у тренуцима када је Кил имао 7:4, а Мађари индиспонираног Роланда Миклера међу стативама, све је кренуло на воденицу Веспрема. Упркос томе што су брзо преокренули резултат и прешли у вођство, први део игре завршен је нерешено 13:13.

Али, то је било и последње изједначење на мечу.

Веспрем се фуриозним почетком другог полувремена резултатски одлепио, да би нешто више од 11 минута пре краја имао чак шест голова предности 27:21. Опуштање и промашен седмерац Илића били су знак за Немце да крену у последњи напад за финале и умало нису успели.

Кил је врло брзо пришао на "минус два" (27:25), али су онда Илић и Алиловић извели два врхунска потеза која су у великој мери и одредила коначног победника.

Српски рукометаш је у тренуцима када је са играчем мање претила пасивна игра нападу Веспрема постигао гол са десет метара, а Хрват је нешто касније маестрално скинуо зицер из контре Филипу Јихи.

Све је било решено!

У првом полуфиналу Барселона је победила 33:28 (16:14).

Никола Карабатић је постигао осам, а Кирил Лазаров седам голова. Карол Билецки је био први стрелац пољског шампиона са седам погодака.

Коментари / 0

Оставите коментар