Вељо: Жеља ми је да надмашим Чавића!

Српски пливач Велимир Стјепановић рекао да му је велика част када га пореде са Милорадом Чавићем, али да жели да надмаши његов успјех и освоји златну медаљу на Олимпијским играма.

Остали спортови 31.05.2015 | 17:20
Вељо: Жеља ми је да надмашим Чавића!

Бањалука је овог викенда домаћин пливачког митинга „Бањалука Опен 2015“ који је окупио 401 пливача из 11 земаља.

Промотер митинга који је подржала и компанија м:тел, је најбољи српски пливач Велимир Стпјепановић, који је испунио олимпијску норму, али ће пливати у Бањалуци и покушати да обори неке рекорде турнира.

„Сви су ми рекли да је сјајан базен, тако и јесте. Осјећам се добро, видјећу и када се ставе стазе и када се све припреми, мислим да ће бити сварно одличан митинг“, рекао је Стјепановић који је први пут у граду на Врбасу.

„У доброј сам форми. Било је мало тешко послије Мексика, био сам се мало спустио, али сада сам се вратио у форму. То ће да се покаже у Бањалуци и мислим да ће то да буде брзо с обзиром у којој сам фази тренинга“.

Наредно велико такмичење је Свјетско првенство у Казању почетком августа. О очекивањима Стјепановић каже:

„Бићу спреман за Казањ, али то није главни циљ, главни циљ је Рио. Ако се ништа не деси у Казању неће бити крај свијета јер се спремамо за Рио, ако се нешто добро деси тамо, то је само бонус“.

Стјепановића сви виде као насљедника Милорада Чавића, најуспјешнијег српског пливача.

„Велика част је да ме пореде са Чавићем, он је био најбољи српски пливач и имао сребрну медаљу на 100 метара делфин на Олимпијским играма, желим да будем још мало бољи, да будем две стотинке брже и да будем први на Олимпијским играма. Тако увијек наступам, никада не идем на друго, треће мјесто већ само на прво“.

Иако је рођен и живи у Уједињеним Емиратима, Стјепановић је још једном поновио да никада није размишљао да плива за било коју другу земљу осим Србије.

„Када ме питају какви су услови овдје и тамо, генерално су исти. Базен у Бањалуци је бољи него онај у којем ја тренирам у Дубаију. Није да су услови бољи, поготово по базенима, али тамо сам се родио, тамо ми је тренер и тамо тренирам, зато сам и остао тамо. Већ девет година радим с тим тренером, али ја пливам за Србију, никада нисам ни хтио пливати за неку другу земљу и тако ће увијек да буде“, рекао је Стјепановић, а потом се осврнуо на живот тамо и живот овдје.

„Највише се разликује храна. Када сам овдје волим да једем ћевапе и бурек, тамо такве ствари не смијем да једем. Исти је живот, само овдје је мало љепше да се изађе и дише, свјеж је ваздух, тамо су високе температуре и велика влага,лијепо је доћи овдје и мало уживати“.

Када долази овдје труди се да посјети и дједа Велимира у Бијељини.

„Стигнем отићи до родбине, али не могу често. Када завршим Казањ, већ морам да се вратим да почнем да тренирам 15. августа. Имам пет дана да одем у Србију и одрадим олимпијски преглед. Да одем у РС, у Бијељину, да видим деду имам куквално два дана, али морам да се спремам за Рио и да испливам нешто добро“, рекао је Стјепановић.

Воли да једе и спава

"У слободно вријеме буквално не радим ништа. Кад сам у тренингу спавам шест сати дневно, па када сам слободан волим да спавам, да једем и ништа не радим", каже Веља.

Коментари / 0

Оставите коментар