Смршајте до љета

Имате довољно времена да своју линију дотерате до почетка годишњег одмора, али је имајте на уму да не треба да прескачете оброке, спремајте храну код куће и заборавите на слаткише, алкохол, кафу и пецива

Здравље 30.05.2015 | 11:21
Смршајте до љета

Када је губитак тежине у питању, сручњаци опомињу да је уз редуковање исхране неопходно и редовно вежбање. Да бисте затегли мишиће до лета и савршено изгледали у купаћем костиму, следите три правила фитнес инструктора:

Заборавите на пороке

Кажите "збогом" слаткишима, алкохолу, кафи и пецивима. Избегавајте газиране сокове, млеко у кафи и уместо тога конзумирајте воду, лимунаду и чајеве.

Спремајте храну код куће

Увек када сте у прилици, кувајте код куће. Обавезно спремите нешто чорбасто, али и јела богата протеинима. Тако ћете се хранити здравије и уштедети новац. Кад сами спремате, можете да користите намирнице и зачине који подстичу метаболизам.

Не прескачите оброке

Осим три редовна оброка, која би требало да практикујете увек у исто време, уведите и лаку ужину. Тако ћете мање јести и за главне оброке, а никад нећете бити гладни. Нутриционисти увек понављају да је неколико мањих оброка дневно боље него један или два обилна. Нарочито је важно да не прескачете доручак.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар