Smršajte do ljeta

Imate dovoljno vremena da svoju liniju doterate do početka godišnjeg odmora, ali je imajte na umu da ne treba da preskačete obroke, spremajte hranu kod kuće i zaboravite na slatkiše, alkohol, kafu i peciva

Zdravlje 30.05.2015 | 11:21
Smršajte do ljeta

Kada je gubitak težine u pitanju, sručnjaci opominju da je uz redukovanje ishrane neophodno i redovno vežbanje. Da biste zategli mišiće do leta i savršeno izgledali u kupaćem kostimu, sledite tri pravila fitnes instruktora:

Zaboravite na poroke

Kažite "zbogom" slatkišima, alkoholu, kafi i pecivima. Izbegavajte gazirane sokove, mleko u kafi i umesto toga konzumirajte vodu, limunadu i čajeve.

Spremajte hranu kod kuće

Uvek kada ste u prilici, kuvajte kod kuće. Obavezno spremite nešto čorbasto, ali i jela bogata proteinima. Tako ćete se hraniti zdravije i uštedeti novac. Kad sami spremate, možete da koristite namirnice i začine koji podstiču metabolizam.

Ne preskačite obroke

Osim tri redovna obroka, koja bi trebalo da praktikujete uvek u isto vreme, uvedite i laku užinu. Tako ćete manje jesti i za glavne obroke, a nikad nećete biti gladni. Nutricionisti uvek ponavljaju da je nekoliko manjih obroka dnevno bolje nego jedan ili dva obilna. Naročito je važno da ne preskačete doručak.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar