Ђиро: Жилберу етапа, Контадор све даље генерално!

Бициклиста БМЦ тима Филип Жилбер тријумфовао је на 18. етапи трке Ђиро д’Италија, на којој је Алберто Контадор још више повећао своју предност.

Остали спортови 28.05.2015 | 19:40
Ђиро: Жилберу етапа, Контадор све даље генерално!

Белгијанац је до победе на 170 километара дугој етапи од швајцарског места Мелиде до Вербаније у Италији пошто је сјајно побегао возачима са којима је био у бегу.

Жилбер је напао ривале на спусту Монте Олоњо пре него што је остварио соло тријумф на обали језера Мађоре, свој други на овогодишњем Ђиру.

Упркос тријумфу Жилбера, у четвртак се у центру пажње нашао Контадор, који је скоро дошао на корак од тријумфа на Ђиру. Шпанац је неочекивано напао на 40 километара до циља, на једином успону дана, а пошто је његовог главног ривала Микела Ланду из Астане успорио пад у пелотону, и оствари предност која је у једном тренутку износила и два минута.

Возач Тикоф-Сакса се на тај начин практично осветио одлуци Астане да га нападне у уторак баш када му је пукла гума пред одлучујући успон током те етапе. Контадор је на крају прошао кроз циљ са више од минута предности у односу на ривале у борби за розе мајицу и сада његова предност у односу на Ланду износи више од пет минута.

До краја Ђира су остале три етапе, а у петак се вози најдужа међу њима, од 236 километа од Гравелона Токеа до Сервиније.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лука

29.05.2015 08:47

Свака част, једини сте медиј који редовно извјештава о овом спортском догађају.

ОДГОВОРИТЕ