Điro: Žilberu etapa, Kontador sve dalje generalno!

Biciklista BMC tima Filip Žilber trijumfovao je na 18. etapi trke Điro d’Italija, na kojoj je Alberto Kontador još više povećao svoju prednost.

Ostali sportovi 28.05.2015 | 19:40
Điro: Žilberu etapa, Kontador sve dalje generalno!

Belgijanac je do pobede na 170 kilometara dugoj etapi od švajcarskog mesta Melide do Verbanije u Italiji pošto je sjajno pobegao vozačima sa kojima je bio u begu.

Žilber je napao rivale na spustu Monte Olonjo pre nego što je ostvario solo trijumf na obali jezera Mađore, svoj drugi na ovogodišnjem Điru.

Uprkos trijumfu Žilbera, u četvrtak se u centru pažnje našao Kontador, koji je skoro došao na korak od trijumfa na Điru. Španac je neočekivano napao na 40 kilometara do cilja, na jedinom usponu dana, a pošto je njegovog glavnog rivala Mikela Landu iz Astane usporio pad u pelotonu, i ostvari prednost koja je u jednom trenutku iznosila i dva minuta.

Vozač Tikof-Saksa se na taj način praktično osvetio odluci Astane da ga napadne u utorak baš kada mu je pukla guma pred odlučujući uspon tokom te etape. Kontador je na kraju prošao kroz cilj sa više od minuta prednosti u odnosu na rivale u borbi za roze majicu i sada njegova prednost u odnosu na Landu iznosi više od pet minuta.

Do kraja Đira su ostale tri etape, a u petak se vozi najduža među njima, od 236 kilometa od Gravelona Tokea do Servinije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Luka

29.05.2015 08:47

Svaka čast, jedini ste medij koji redovno izvještava o ovom sportskom događaju.

ODGOVORITE