РГ: Једна Хрватица избацила Бојану, а друга Халепову!

Српска тенисерка Бојана Јовановски завршила је учешће на Ролан Гаросу у другом колу, поразом од Хрватице Доне Векић. Мирјана Лучић-Барони направила је највеће изненађење досадашњег тока Ролан Гароса, елиминисавши трећег носиоца Симону Халеп.

Тенис 27.05.2015 | 17:00
РГ: Једна Хрватица избацила Бојану, а друга Халепову!

Векићева је у другом међусобном сусрету са Бојаном дошла до другог тријумфа са 6:4, 6:3, после једног сата и 20 минута игре.

Дона ће у наредном колу играти са победницом дуела између Ане Ивановић и Јапанке Мисаи Дои.

Од почетка дуела са хрватском тенисерком, Бојана је била заостатку и само у појединим тренуцима је успела да јој припрети. Векићева је брејкове направила у правом тренутку и тако је и преломила меч и није се освртала.

Ток меча:

Бојана је лоше ушла у меч, што је Векићева искористила и одмах направила брејк. Српска тенисерка је покушала да јој узврати истом мером, али је Дона успела да се одбрани и поведе са 2:0. Јовановски је у наредном гему успела да прекине низ своје противнице, међутим, никако није успевала да и сама направи брејк.

Хрватска тенисерка је играла много боље од Јовановски у гемовима који су следили, а то потврђује чињеница да је имала неколико прилика да јој поново одузме сервис. Бојана, с друге стране, није дошла ни до једне брејк прилике, па је Векићева у десетом гему сервирала за сет. Иако јој је српска тенисерка пружила велики отпор, Векићева га је ипак освојила са 6:4 после 41 минута игре.

Први део другог сета протекао је у неизвесној борби и није било брејкова све до седмог гема. Тада је Векићева искористила грешке српске тенисерке и одузела јој сервис за 4:3. У наредном гему је потврдила тај брејк, а иако је Бојана у осмом гему водила 40:0, хрватска тенисерка је стигла до прве меч лопте, коју је Јовановски спасла. Дона је, ипак, брзо стигла до друге, коју је искористила и дошла до важног тријумфа.

Лучић-Барони је до једне од највећих победа своје каријере дошла са 7:5, 6:1, после једног сата и 11 минута игре.

Њена ривалка у трећем колу биће домаћа тенисерка Ализе Корне, која је славила против Румунке Александре Дулгеру са 6:2, 7:5.

Лучић-Барони је одиграла агресивно и ту је био кључ њеног тријумфа над прошлогодишњом финалисткињом Ролан Гароса. Хрватица је меч практично решила после освојеног првог сета, пошто Халепова није имала ни промил шансе да се врати у сусрет.

Хрватска тенисерка је имала великих проблема са сервисом, пошто је имала 49 одсто убачленог првог, али је на њему Халеповој препустила само пет поена. Све изгубљено сервисом надокнадила је сјајним нападом, што потврђује 100 одсто успешности када је излазила на мрежу. Направила је пет брејкова из осам прилика, а Халепова је искористила обе шансе које су јој се указале и тако је решен меч.

Коментари / 0

Оставите коментар