РГ: Федерер и Симон лагано иду даље!

Други рекет света Роџер Федерер без проблема се пласирао у треће коло Ролан Гароса, пошто је био бољи од Шпанца Марсела Гранољерса. Француски тенисер Жил Симон остварио је сигурну победу против Словака Мартина Клижана, док је изненађење другог кола за сада елиминација Фернанда Вердаска.

Тенис 27.05.2015 | 16:40
РГ: Федерер и Симон лагано иду даље!

Федерер је против Гранољерса славио са 6:2, 7:6 (7:1), 6:3, после једног сата и 47 минута игре.

У борби за четврто коло, Федерер ће се састати са победником сусрета између Кипранина Маркоса Багдатиса и Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине.

Федерер је тријумфом над Гранољерсом по 14. пут у каријери прошао у треће коло на другом Грен слему сезоне. Против шпанског тенисера није имао великих проблема, али му је ривал највећи отпор пружио у другом сету.

Први и трећи сет Швајцарац је добио релативно лако, док је Гранољерс успео да избори тај-брејк у другом. Међутим, тада је на терену постојао само Федерер, а у прилог томе говори чињеница да је Шпанац освојио само један поен.

Против Гранољерса, Федерер није савршено сервирао, имао је само 64 одсто убаченог првог сервиса, али је ривалу током целог меча препустио само 17 поена на свом сервису. Два пута је дозволио Шпанцу да му одузме сервис, а узвратио му је са пет брејкова, што му је било више него довољно за сигуран тријумф.

Симон је против Клижана славио са 7:5, 6:2, 6:3, после два сата и 28 минута игре. У наредном колу 12. носиоца на другом Грен слему сезоне чека победник дуела између Летонца Ернестса Гулбиса и Николаа Мауа.

Вердаско, који је постављен за 32. носиоца, поражен од Немца Бењамина Бејера са 6:4, 0:6, 1:6, 7:5, 10:8.

Даље је прошао и Украјинац Сергиј Стаховски, који је био бољи од Стива Џонсона из Сједињених Држава са 6:2, 3:6, 6:7, 6:7.

У четири сета је славио и Швајцарац Станислас Вавринка, који је са 6:3, 6:4, 5:7, 6:3 славио против српског тенисера Душана Лајовића.

Велико изненађење приредио је Дамир Џумхур из Босне и Херцеговине, елиминисавши Маркоса Багдатиса, па је тако осигурао дуел са другим рекетом света Роџером Федерером.

Коментари / 0

Оставите коментар