РГ: Сурове Шарапова, Стосур, Шафарова...

Друга тенисерка света Марија Шарапова без проблема се пласирала у треће коло Ролан Гароса, победом над сународницом Виталијом Дијаченко. Аустралијска тенисерка Саманта Стосур остварила је најубедљивију победу у досадашњем току Ролан Гароса, тријумфом над Францускињом Аманден Хес.

Тенис 27.05.2015 | 15:00
РГ: Сурове Шарапова, Стосур, Шафарова...

Шарапова је до тријумфа над Дијаченковом дошла са 6:3, 6:1, после једног сата и 20 минута игре.

Рускињу у наредном колу очекује сусрет са Аустралијанком Самантом Стосур, која је елиминисала Аманден Хес из Француске са 6:0, 6:1.

Шарапова је одиграла добар меч против Дијаченкове, али је имала проблема са сервисом. Убацила је тек 60 одсто првог сервиса, направила је пет двоструких грешака, једну више од ривалке, па је изгубила практично трећину поена на сервису. Ипак, све то је надокнадила винерима и неизнуђеним грешкама, пошто их је имала само осам, наспрам 26 своје ривалке.

Стосурова је до тријумфа над домаћом тенисерком дошла са 6:0, 6:1, и у трећем колу ће се састати са Маријом Шараповом из Русије.

Актуелна шампионка је у другом колу била боља од сународнице Виталије Дијаченко са 6:3, 6:1.

Убедљиву победу остварила је и Чехиња Луције Шафарова, која је славила против Куруми Наре из Јапана са 6:2, 6:0.

Немица Забине Лисицки је прошла даље пошто јој је Дарија Гаврилова из Аустралије предала меч после првог сета. Победу је остварила и њена сународница Аника Бек, која је славила против Пољакиње Пауле Каније са 6:2, 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар