RG: Surove Šarapova, Stosur, Šafarova...

Druga teniserka sveta Marija Šarapova bez problema se plasirala u treće kolo Rolan Garosa, pobedom nad sunarodnicom Vitalijom Dijačenko. Australijska teniserka Samanta Stosur ostvarila je najubedljiviju pobedu u dosadašnjem toku Rolan Garosa, trijumfom nad Francuskinjom Amanden Hes.

Tenis 27.05.2015 | 15:00
RG: Surove Šarapova, Stosur, Šafarova...

Šarapova je do trijumfa nad Dijačenkovom došla sa 6:3, 6:1, posle jednog sata i 20 minuta igre.

Ruskinju u narednom kolu očekuje susret sa Australijankom Samantom Stosur, koja je eliminisala Amanden Hes iz Francuske sa 6:0, 6:1.

Šarapova je odigrala dobar meč protiv Dijačenkove, ali je imala problema sa servisom. Ubacila je tek 60 odsto prvog servisa, napravila je pet dvostrukih grešaka, jednu više od rivalke, pa je izgubila praktično trećinu poena na servisu. Ipak, sve to je nadoknadila vinerima i neiznuđenim greškama, pošto ih je imala samo osam, naspram 26 svoje rivalke.

Stosurova je do trijumfa nad domaćom teniserkom došla sa 6:0, 6:1, i u trećem kolu će se sastati sa Marijom Šarapovom iz Rusije.

Aktuelna šampionka je u drugom kolu bila bolja od sunarodnice Vitalije Dijačenko sa 6:3, 6:1.

Ubedljivu pobedu ostvarila je i Čehinja Lucije Šafarova, koja je slavila protiv Kurumi Nare iz Japana sa 6:2, 6:0.

Nemica Zabine Lisicki je prošla dalje pošto joj je Darija Gavrilova iz Australije predala meč posle prvog seta. Pobedu je ostvarila i njena sunarodnica Anika Bek, koja je slavila protiv Poljakinje Paule Kanije sa 6:2, 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar