Авиони круже, нема слетања у Белгију

Национална агенција за контролу летења затворила је јутрос ваздушни простор изнад Белгије због квара на електричним инсталацијама, саопштено је из агенције.

Свијет 27.05.2015 | 12:35
Авиони круже, нема слетања у Белгију

Квар је пријављен око пола десет, након чега је свим авионима који су се налазили у ваздуху наложено да пронађу алтернативне аеродроме у суседним државама, рекао је новинарима Доминик Деан, представник "Белгоконтрола".

Истовремено, авиокомпаније покушавају да нађу решење за путнике интерконтиненталних летова који су јутрос отказани.

Деан није изнео никакве детаље о природи квара, али је најавио да би авионски саобраћај требало да поново проради после два поподне.

На званичном сајту бриселског аеродрома наводи се да због техничких проблема са контролом лета неће бити могуће слетање и полетање са тог аеродрома до два сата по подне.

Како се наводи, реч је о проблему националних размера, а запослени Националне агенције за контролу лета покушавају да ресетују и оспособе систем што је пре могуће.

Технички проблеми довели су до бројних одлагања летова, а бројни летови су преусмерени на аеродроме у окружењу.

"Саветујемо нашим путницима да провере информације преко интернета и контактирају авиокомпаније преко којих лете за више информација. Бриселски аеродром редовно ће објављивати информације на свом сајту и на друштвеним мрежама", наводи се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар