Avioni kruže, nema sletanja u Belgiju

Nacionalna agencija za kontrolu letenja zatvorila je jutros vazdušni prostor iznad Belgije zbog kvara na električnim instalacijama, saopšteno je iz agencije.

Svijet 27.05.2015 | 12:35
Avioni kruže, nema sletanja u Belgiju

Kvar je prijavljen oko pola deset, nakon čega je svim avionima koji su se nalazili u vazduhu naloženo da pronađu alternativne aerodrome u susednim državama, rekao je novinarima Dominik Dean, predstavnik "Belgokontrola".

Istovremeno, aviokompanije pokušavaju da nađu rešenje za putnike interkontinentalnih letova koji su jutros otkazani.

Dean nije izneo nikakve detalje o prirodi kvara, ali je najavio da bi avionski saobraćaj trebalo da ponovo proradi posle dva popodne.

Na zvaničnom sajtu briselskog aerodroma navodi se da zbog tehničkih problema sa kontrolom leta neće biti moguće sletanje i poletanje sa tog aerodroma do dva sata po podne.

Kako se navodi, reč je o problemu nacionalnih razmera, a zaposleni Nacionalne agencije za kontrolu leta pokušavaju da resetuju i osposobe sistem što je pre moguće.

Tehnički problemi doveli su do brojnih odlaganja letova, a brojni letovi su preusmereni na aerodrome u okruženju.

"Savetujemo našim putnicima da provere informacije preko interneta i kontaktiraju aviokompanije preko kojih lete za više informacija. Briselski aerodrom redovno će objavljivati informacije na svom sajtu i na društvenim mrežama", navodi se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar