Рафа: Нећу да видим Бернардеса!; Ноле: Није фер, Рафа!

Шпански тенисер Рафаел Надал потврдио је да је тражио да Карлос Бернардес више не суди његове мечеве. Најбољи тенисер света истиче да и сам некада није био задовољан неким судијским одлукама, али да никада није затражио изузеће неког судије. Он сматра да није фер кривити их јер раде свој посао најбоље што могу, али, нормално и греше.

Тенис 28.05.2015 | 12:40
Рафа: Нећу да видим Бернардеса!; Ноле: Није фер, Рафа!

Пред почетак Ролан Гароса појавиле су се гласине да Бернардесу више неће бити дозвољено да дели правду на Надаловим мечевима, а потврда је дошла управо од шпанског тенисера.

„Да, тражио сам од АТП да Бернардес више не суди на мојим мечевима. Немам ништа против њега као особе, не мислим да не ради добро свој посао, али је за наш однос боље да направимо паузу и неко време се не виђамо на терену“, рекао је Надал.

Надал је истакао да је увек најбоље да када тенисер има проблеме са истим судијом да се направи пауза.

„У Рио де Жанеиру ме једноставно није поштовао. Четири пута ми је досудио да сам прекорачио време, а у једном тренутку сам схватио да сам погрешно обукао шортс. Питао сам га да ли могу да добијем 20 секунди да обучем шортс како треба, рекао ми је да могу и онда ме је упозорио због времена. Мислим да то не показује поштовање и због тога сам од АТП тражио да га не делегира за моје мечеве неко време. Не кажем да ми више никада неће судити, већ нам је потребна пауза у овом тренутку. Свиђа ми се као особа, немојте погрешно да ме схватите, већ је за сада боље овако“, нагласио је Надал.

Тренутно седми тенисер света је у понедељак прошао у друго коло Ролан Гароса, у којем га чека сусрет са сународником Николасом Алмагром.

Званичници тениске федерације Француске потврдили су да ниједан од играча, укључујући и Надала није затражио изузеће било код судије на овогодишњем Ролан Гаросу, иако су истакли да је познато да постоји недовољно разумевања између шпанског играча и бразилског судије, па има смисла не стављати их на исти терен.

Портпарол АТП Симон Хигсон покушао је да смири ситуацију на старту другог гренд слема сезоне истакавши да захтеви о изузећу судија нису ретка појава.

"Овакви захтеви постоје, добијамо их, како од играча, тако и од судија", рекао је Хигсон не желећи да детаљније објасни којим критеријумима се бирају судије за мечеве.

Актуелном темом бавио се и Новак Ђоковић, најбољи тенисер планете. Он је рекао да никада није затражио изузеће било код судије у столици и да генерално није у реду да играчи утичу и врше притисак о избору судија за мечеве.

"Током каријере играо сам мечеве у којима нисам баш био задовољан одлукама које су доносиле судије које су биле делегиране да их воде, али упркос томе никада нисам ни помислио да доводим у питање то како они раде свој посао или пожелео да затражим да ми не суде убудуће. Мислим да није фер то радити. То није у реду према судијама, јер сваки од њих труди се да уради свој посао најбоље што уме, али као и сваком другом послу некада то уради боље или лошије", истакао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар