Терористичка пријетња од 1 до 5,БиХ на трећем степену

Компанија Аон је начинила мапу попуњену подацима о потенцијалној опасности од терористичких напада.

Свијет 26.05.2015 | 14:01
Терористичка пријетња од 1 до 5,БиХ на трећем степену

Аон је једна од водећих свјетских менаџмент компанија које се баве процјеном сигурности, осигурања и реосигурања.

Западне државе као што су Француска, Њемачка и Аустралија ове су године на вишем степену опасности од напада група као што су Исламска држава и Ал Каида, него што је то био случај 2014. године.

Шест свјетских држава, Белгија, Канада, Данска, Естонија, Ирска и Норвешка такођер имају повећану статистичку могућност напада исламске државе (ИДИЛ) и њених симпатизера. Ипак, за Естонију опасност не долази од терориста са Блиског истока већ од потенцијалних терористичких активности из Русије.

Државе као што су Албанија, Барбадос, Бразил, Чешка и Египат забиљежиле су смањену могућност терористичих напада у односу на 2014. годину.

Државе у окружењу укључујући Србију, Косово и Црну Гору, задржале су степене опасности као прошле године – Србија и Косово имају степен 3, док Црна Гора има степен 2.

Босна и Херцеговина задржала је 3. степен опасности од терористичких напада као и прошле године, Словенија је задржала свој степен број 2, а Хрватска има најнижи степен могућности - један.

Скалу чине бројеви од један до пет, с тим да пет представља највећу опасност, а један најмању опасност од напада.

Извор: Клиx

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бројке

26.05.2015 21:27

То су само знаци на папиру. Мислим да до рата није ником цак ни ИДЛ-у. Медјутим, маса људи зиви и добро зададјује од страха других.

ОДГОВОРИТЕ