"Опасне" дестинације које су заправо врло сигурне

Некима су опасне државе које су у ратној зони, Сирија или Авганистан, док су другима опасне и оне попут Босне. Понекад је потребно отрести се свих предрасуда које имамо према одређеним државама и градовима и једноставно заронити у непознато - једном се живи!

Путовања 26.05.2015 | 07:51
"Опасне" дестинације које су заправо врло сигурне

Санто Доминго - Доминиканска Република
Иако многи говоре да је Доминиканска Република опасна за посету, то и није баш тако. Доминиканска Република је држава у Карипском мору. Заузима две трећине источног дела острва Хиспањола и граничи се са Хаитијем. Доминиканску Републику често мешају с Домиником, такође државом у Карипском мору.

Тунис
Тунишанску културу обогаћује 3000 година стара историја па се на њој могу наћи трагови пунске, арапске, турске, афричке, европске и исламске културе, као и бројни утицаји династија које су владале земљом. Управо то је оно што даје шарм овој пустињској држави.

Рио де Жанеиро
Дуго година се овај град сматрао опасним, али Рио је све популарнија туристичка дестинација међу младима који су у потрази за добрим проводом. Спектакуларно природно окружење, карневали, самба и плаже као што су Копакабана, Ипанема и Леблон су оно по чему се препознаје Рио. Ипак, најпознатија атракција и заштитни знак града је сигурно статуа Исуса, позната као Кристо Редентор на брду Корковадо.

Куба
Куба је последњих година постала још приступачнија за све жељне одличне музике, најбољих цигара и одмора без имало стреса. Куба је острвска држава која има више од 1500 острва, а главно, истоимено острво у укупној површини учествује са готово 95 одсто. Иако одмор на Куби и није претерано скуп, најскупља од свега је авионска карта до тамо.

Намибија
Ова афричка држава и није претерано популарна с туристичког гледишта, али то би се убрзо могло променити. Има море, предиван животињски свет, пустињска пространства и велику природну разноликост. Управо комбинација свих споменутих чињеница чини Намибију веома пожељним одредиштем.

Иран
Без обзира на то шта мислите о посети Ирану, свакако га вреди видети. Много година ова држава била је на црној листи и није било препоручено посетити је, али данас више нема разлога да Иран не уврстите на своју листу пожељних дестинација. На територији Ирана настале су неке од најстаријих цивилизација у људској историји. Иран је од најраније историје мултиетничка држава састављена великом већином од иранских народа, међу којима већ дуго доминирају Персијанци, који данас чине око 60 одсто становништва.

Кашмир
Кашмир је регија који се налази на граничном појасу Индије, Пакистана и Кине. Заузима планинске терене североисточног дела Каракорума, Кашмирске долине као и долине река Инда и Ћенаба, који се налазе у западном делу Хималајског масива.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар