"Opasne" destinacije koje su zapravo vrlo sigurne

Nekima su opasne države koje su u ratnoj zoni, Sirija ili Avganistan, dok su drugima opasne i one poput Bosne. Ponekad je potrebno otresti se svih predrasuda koje imamo prema određenim državama i gradovima i jednostavno zaroniti u nepoznato - jednom se živi!

Putovanja 26.05.2015 | 07:51
"Opasne" destinacije koje su zapravo vrlo sigurne

Santo Domingo - Dominikanska Republika
Iako mnogi govore da je Dominikanska Republika opasna za posetu, to i nije baš tako. Dominikanska Republika je država u Karipskom moru. Zauzima dve trećine istočnog dela ostrva Hispanjola i graniči se sa Haitijem. Dominikansku Republiku često mešaju s Dominikom, takođe državom u Karipskom moru.

Tunis
Tunišansku kulturu obogaćuje 3000 godina stara istorija pa se na njoj mogu naći tragovi punske, arapske, turske, afričke, evropske i islamske kulture, kao i brojni uticaji dinastija koje su vladale zemljom. Upravo to je ono što daje šarm ovoj pustinjskoj državi.

Rio de Žaneiro
Dugo godina se ovaj grad smatrao opasnim, ali Rio je sve popularnija turistička destinacija među mladima koji su u potrazi za dobrim provodom. Spektakularno prirodno okruženje, karnevali, samba i plaže kao što su Kopakabana, Ipanema i Leblon su ono po čemu se prepoznaje Rio. Ipak, najpoznatija atrakcija i zaštitni znak grada je sigurno statua Isusa, poznata kao Kristo Redentor na brdu Korkovado.

Kuba
Kuba je poslednjih godina postala još pristupačnija za sve željne odlične muzike, najboljih cigara i odmora bez imalo stresa. Kuba je ostrvska država koja ima više od 1500 ostrva, a glavno, istoimeno ostrvo u ukupnoj površini učestvuje sa gotovo 95 odsto. Iako odmor na Kubi i nije preterano skup, najskuplja od svega je avionska karta do tamo.

Namibija
Ova afrička država i nije preterano popularna s turističkog gledišta, ali to bi se ubrzo moglo promeniti. Ima more, predivan životinjski svet, pustinjska prostranstva i veliku prirodnu raznolikost. Upravo kombinacija svih spomenutih činjenica čini Namibiju veoma poželjnim odredištem.

Iran
Bez obzira na to šta mislite o poseti Iranu, svakako ga vredi videti. Mnogo godina ova država bila je na crnoj listi i nije bilo preporučeno posetiti je, ali danas više nema razloga da Iran ne uvrstite na svoju listu poželjnih destinacija. Na teritoriji Irana nastale su neke od najstarijih civilizacija u ljudskoj istoriji. Iran je od najranije istorije multietnička država sastavljena velikom većinom od iranskih naroda, među kojima već dugo dominiraju Persijanci, koji danas čine oko 60 odsto stanovništva.

Kašmir
Kašmir je regija koji se nalazi na graničnom pojasu Indije, Pakistana i Kine. Zauzima planinske terene severoistočnog dela Karakoruma, Kašmirske doline kao i doline reka Inda i Ćenaba, koji se nalaze u zapadnom delu Himalajskog masiva.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar