Јагоде у служби љепоте

Сезона је јагода, а колико год да волите да их једете, можете их искористити и за друге ствари, нарочито за негу лица, зуба, стопала, коже и косе, јер су богате разним корисним састојцима.

Мода и љепота 26.05.2015 | 07:24
Јагоде у служби љепоте

Ако уживате у сочним црвеним плодовима, нека вам буду и у служби лепоте, јер су богате витаминима Ц, А, фолном киселином, воћним киселинама, гвожђем и другим вредним састојцима.

Бели зуби - Ако често једете ово укусно воће, имаћете блиставији осмех. Да бисте појачали учинак, трљајте их по зубима, па исперите уста.

Нежна стопала - Направите пилинг од шест изгњечених јагода помешаних са шаком овсених пахуљица и неколико капи глицерина. Потопите стопала у топлу воду, а после 10 минута их траљајте овом мешавином минут, два кружним покретима. Исперите их и намажите хранљивом кремом.

Без отока на очима - Ако су вам очи отечене, ставите на капке јагоде исецкане на танке кришке и оставите 10 минута.

Чиста кожа - Мрље на кожи ћете да отклоните ако помешате осам јагода са кашичицом млека. Оставите да делује 15 минута и радите два пута недељно, док се кожа не очисти.

Против бора - Направите тоник за лице, тако што ћете да исцедите јагоде у соковнику и сок помешате са 50 мл ружине водице. Чувајте у фрижидеру и искористите у року од 10 дана.

Сјајна коса - Испасирајте неколико зрелих јагода и додајте кашичицу мајонеза. Ову пасту обилно нанесите на косу, од корена до врха, ставите капу за туширање и држите 20 минута, па исперите и оперите благим шампоном.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар