Jagode u službi ljepote

Sezona je jagoda, a koliko god da volite da ih jedete, možete ih iskoristiti i za druge stvari, naročito za negu lica, zuba, stopala, kože i kose, jer su bogate raznim korisnim sastojcima.

Moda i ljepota 26.05.2015 | 07:24
Jagode u službi ljepote

Ako uživate u sočnim crvenim plodovima, neka vam budu i u službi lepote, jer su bogate vitaminima C, A, folnom kiselinom, voćnim kiselinama, gvožđem i drugim vrednim sastojcima.

Beli zubi - Ako često jedete ovo ukusno voće, imaćete blistaviji osmeh. Da biste pojačali učinak, trljajte ih po zubima, pa isperite usta.

Nežna stopala - Napravite piling od šest izgnječenih jagoda pomešanih sa šakom ovsenih pahuljica i nekoliko kapi glicerina. Potopite stopala u toplu vodu, a posle 10 minuta ih traljajte ovom mešavinom minut, dva kružnim pokretima. Isperite ih i namažite hranljivom kremom.

Bez otoka na očima - Ako su vam oči otečene, stavite na kapke jagode iseckane na tanke kriške i ostavite 10 minuta.

Čista koža - Mrlje na koži ćete da otklonite ako pomešate osam jagoda sa kašičicom mleka. Ostavite da deluje 15 minuta i radite dva puta nedeljno, dok se koža ne očisti.

Protiv bora - Napravite tonik za lice, tako što ćete da iscedite jagode u sokovniku i sok pomešate sa 50 ml ružine vodice. Čuvajte u frižideru i iskoristite u roku od 10 dana.

Sjajna kosa - Ispasirajte nekoliko zrelih jagoda i dodajte kašičicu majoneza. Ovu pastu obilno nanesite na kosu, od korena do vrha, stavite kapu za tuširanje i držite 20 minuta, pa isperite i operite blagim šamponom.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar