Видео, НБА плеј-оф: Бога ми, на видику је велико финале!

Све је извесније која два тима ће се борити за шампиона НБА лиге.

Кошарка 25.05.2015 | 14:20
Видео, НБА плеј-оф: Бога ми, на видику је велико финале!

После Голден Стејта и Кливенд је дошао до великих 3:0 у финалној серији своје конференције.

Вориорси имају убедљиву предност на Западу против Хјустона, док Кавси на Истоку сигурно гурају против Атланте.

Још по једна победа за ова два тима и наћи ће се у "великом финалу".

Највеће заслуге за победу Кливленда у трећем мечу против Атланте (114:111, после продужетка) има фантастични Леброн Џејмс.

"Краљ" је меч завршио трипл-даблом. За 47 минута на паркету убацио је 37 поена, уватио 18 лопти и асистирао 13 пута. А меч је почео са 10 промашених шутева...

"Једноставно, није хтео да нам дозволи да изгубимо", задовољан је био тренер Дејвид Блат издањем своје прве звезде.

Џејмс је уочи продужетка размишљао о замени због повреде ноге, међутим, одлучио је да до краја остане на терену. Испоставило се то као добар потез, али видећемо какав ће бити дугорочнији ефекат...

Уз Џејмса, Кливленд су предводили Метју Делаведова и Џеј Ар Смит са по 17 поена, док су у повредама ослабљеној Атланти најефикаснији били Џеф Тиг са 30 и Пол Милсап са 22 поена.

Гости су у последњим тренуцима продужетка имали две прилике за ново изједначење, али је Шелвин Мек два пута био непрецизан у шутевима за три поена... Много већи кривац од њега за пораз Атланте је, ипак, Ал Хорфорд који је меч завршио већ у другој четвртини, пошто је лактом у главу ударио Метјуа Делаведова. До тог тренутка био је најефикаснији играч утакмице са 14 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар